Joi, 29 Noiembrie 2018 14:07

Discuţii la Salina Slănic, pentru evitarea unor blocaje în asigurarea stocurilor pentru deszăpezire

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerile Prefecturii Prahova şi Consiliului Judeţean au avut joi discuţii cu reprezentanţii Regiei Naţionale a Sării cu privire la situaţia de la Salina Slănic, după apariţia unor informaţii alarmiste care vorbeau despre cozi uriaşe şi spuneau că, în prag de iarnă, operatorii care se ocupă de curăţarea drumurilor sunt nevoiţi să aştepte cu săptămânile pentru a obţine sarea necesară la combaterea poleiului. După discuţiile purtate cu reprezentanţii SalRom, prefectul judeţului, Mădălina Lupea, spune că reclamaţiile nu se confirmă şi că, din fericire, lucrurile stau bine şi nu se anticipează apariţia unor blocaje în aprovizionarea cu materiale antiderapante.

"Unii primari s-au plâns că sunt cozi foarte mari şi că au fost programaţi să primească sare abia prin ianuarie. Acesta a fost motivul pentru care astăzi am mers, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, la o discuţie cu reprezentanţii SalRom, încercând să prevenim apariţia unor blocaje. Aceştia ne-au prezentat fluxurile şi au explicat că în maxim o zi de la emitere comenzile pot fi onorate", a declarat prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, pentru "Telegrama".

Salina Slănic reprezintă unul dintre cele mai importante puncte de aprovizionare cu sare pentrudeszăpezire din această parte a ţării.

Autorităţile au discutat şi despre incidentul produs la mijlocul acestei luni, când un bloc de sare greu de câteva zeci de tone s-a prăbuşit în Mina Carol de la Salina Slănic, stârnind panica angajaţilor, dar şi a oamenilor care locuiesc în zonă şi care au resimţit trepidaţiile ca la un cutremur.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.