Vineri, 30 Noiembrie 2018 10:16

CENTENARUL MARII UNIRI - Restricții de circulație în Câmpina, pe 30 noiembrie și 1 decembrie. Programul manifestărilor organizate în municipiu, cu prilejul Zilei Naționale

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În vederea pregătirii și desfășurărilor evenimentelor organizate cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri, la Câmpina vor fi instituite restricții de circulație atât vineri după-amiază, cât și în cursul zilei de sâmbătă.

Primăria Câmpina a informat că va fi închisă circulația rutieră pe Bulevardul Culturii, pe tronsonul cuprins între Bd. Carol I și str. Griviței. Măsura se aplică de vineri, 30 noiembrie, ora 13.00, până sâmbătă, 1 decembrie, la ora 14.00.

De asemenea, circulația rutieră va fi închisă pe Bd. Carol I, pe tronsonul cuprins între str. Mihail Kogălniceanu și str. Erou Grigore Nicolae, sâmbătă, pe 1 decembrie, în intervalul 9.00 - 14.00.

Evenimentele dedicate Centenarului au început încă de joi, cu festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului de creație literară "Marea Unire de la 1 Decembrie 2018" (concurs adresat elevilor de la școlile câmpinene), acordarea "Medaliei Centenarului" elevilor olimpici și conferința "Jertfa unirii noastre" susținută de Dan Puric, la Casa de Cultură "Geo Bogza".

Vineri, pe 30 noiembrie, de la ora 14.00, este programată ședința festivă a Consiliului Local Câmpina, în cadrul căreia va fi semnat Acordul de colaborare cu municipiul Cahul, Republica Moldova. De la ora 14.30, cetățeni și instituții cu merite deosebite la nivelul municipiului Câmpina vor primi "Medalia Centenarului", iar la ora 18.00, în zona Milia, va avea loc un concert de colinde în timpul căruia va fi aprins iluminatul festiv de sărbători.

Sâmbătă, pe 1 Decembrie 2018, acțiunile dedicate Centenarului Marii Uniri și ZIlei Naționale a României vor avea loc în Parcul "Regele Mihai I" (zona Soldat - Milia), după următorul program:

- ora 10.00 - Intonarea Imnului Național, alocuțiuni, acordarea "Medaliei Centenarului" unor personalități, ceremonial religios șidepunere de coroane

- ora 11.30 - Defilarea Gărzii de Ooare

- ora 11.40 - Spectacole susținute de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură, Ansamblul Casei Tineretului, Gheorghe Turda, grupul rock "Umbre albe"

- ora 12.30 - masă populară (fasole cu cârnați și salată de varză, zona Milia).

Foto arhivă

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.