Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 19:32

FOTO şi VIDEO | S-au aprins luminile de Crăciun în Ploieşti. Uite cum arată centrul oraşului!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După încurcătura de la parada militară dedicată Zilei Naţionale, autorităţile ploieştene au aprins sâmbătă seară instalaţiile de iluminat ornamental, respectând de data aceasta programul stabilit. Aprinderea luminiţelor de Crăciun a avut loc în faţa unui public extrem de numeros, care s-a arătat încântat de tabloul feeric din zona centrală.

Aprinderea a avut loc la ora 19.00, fiind precedată de o retragere cu torţe a efectivelor din Ministerul Apărării şi Ministerul Internelor care participaseră şi la defilarea de la prânz. Încolonate în parcarea din faţa Palatului Administrativ, dispozitivele de la Armată, ISU sau Poliţia Comunitară au pornit în marş, cu torţele aprinse, în acordurile fanfarei Consiliului Judeţean.

Imediat, atenţia spectatorilor s-a concentrat asupra faţadei Palatului Administrativ, unde a rulat un clip video dedicat centenarului Marii Uniri, proiectat cu ajutorul unui dispozitiv instalat zilele trecute de autorităţile judeţene.

După proiecţia laser, atenţia spectatorilor, în special a celor mici, a fost aţintită asupra butonului roşu care controla instalaţiile de iluminat festiv. În scurtul discurs ţinut înainte de apăsarea lui, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, i-a mulţumit persoanei care a donat bradul care a fost amplasat în centru şi împodobit în acest an, apoi fără prea multă teatralitate a numărat de la 10 la 1, a urmat o pauză scurtă şi - bang! - s-a făcut lumină. La evenimentul din acest an au luat parte câteva mii de ploieşteni, mai mulţi decât anul trecut şi, judecând după reacţia generală, spectatorii, mai ales cei mici, au fost încântaţi de ornamentele instalate. Mai greu a fost în momentul în care ceremonia s-a încheiat, la fel şi pozele sau selfie-urile şi fiecare a început să se îndrepte spre autoturismele parcate sau spre staţiile de autobuz, numărul mare de persoane prezente în centru făcând, automat, ca şi traficul rutier să se desfăşoare cu dificultate.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.