Marți, 04 Decembrie 2018 13:19

DGASPC a încheiat ancheta proprie demarată la Centrul "Sf. Andrei" din Ploiești, după dezvăluirea abuzurilor comise de angajați asupra copiilor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a anunțat, marți, că a fost finalizat raportul Comisiei constituită la nivelul instituției pentru a realiza cercetarea disciplinară cu privire la modul de organizare și desfășurare a activității în cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” Ploiești.

Citiți și:  ANCHETĂ LA CENTRUL DE PLASAMENT | 8 persoane au ajuns în arest la domiciliu şi alte două sub control judiciar

"În urma acestui raport s-a dispus sancționarea disciplinară a șefului de complex și a coordonatorului personalului de specialitate din cadrul Complexului. Având în vedere situația existentă, a fost numită o altă persoană în funcția de șef de complex și s-au luat măsuri pentru reducerea numărului de beneficiari și reorganizarea grupelor de copii, precum și pentru o nouă organizare a activității personalului, astfel încât să se asigure continuitatea și desfășurarea corespunzătoare a tuturor serviciilor acordate la nivelul Complexului. Prin Dispoziția directorului executiv al D.G.A.S.P.C. Prahova a fost constituită o echipă multidisciplinară, care a realizat evaluarea copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare «Sf. Andrei» din Ploiești, urmând ca, pe baza raportului de evaluare întocmit, să se propună măsurile corespunzătoare pentru asigurarea îngrijirii și asistenței de specialitate pentru toți beneficiarii", au transmis reprezentanții DGASPC.

Instituția mai precizează că, în contextul anchetelor penale în derulare, au fost emise dispoziții de suspendare de drept a contractelor de muncă pe perioada arestului preventiv/controlului judiciar, conform prevederilor art. 50 lit. (g) din Codul Muncii, respectiv art. 52 alin. 1 lit. c1 din Codul Muncii coroborat cu art. 102 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, în cazul persoanelor vizate de aceste măsuri.

"La nivelul instituției s-a demarat procedura de ocupare a postului de medic primar prevăzut în organigrama Complexului de Servicii Comunitare «Sf. Andrei» Ploiești și se fac demersuri pentru încheierea unui contract de colaborare cu un medic specialist neuropsihiatrie, precum și pentru angajarea de personal de îngrijire pentru posturile devenite vacante în urma demisiilor  înregistrate în cursul lunii noiembrie 2018", mai precizează comunicatul citat.

Mai multe percheziții au avut loc la începutul lunii octombrie, la compexul amintiti, aparținând DGASPC Prahova, existând suspiciuni cu privire la abuzuri comise asupra copiilor beneficiari. Unitatea a intrat în atenția organelor de anchetă după ce, în cu mai multe luni în urmă, în presa locală au apărut conversații între două angajate, în care erau descrise tratamentele inumane la care erau supuși minorii. Investigația a scos la iveală, însă, o realitate chiar mai crudă.

Citiți și:  Dezvăluiri halucinante din ancheta privind abuzurile asupra minorilor de la Complexul "Sfântul Andrei" din Ploieşti

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.