Marți, 04 Decembrie 2018 13:43

Andreea Cosma a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul "Ciuperceasca"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputata PSD Andreea Cosma, fiica fostului președinte al CJ Prahova Mircea Cosma, a fost condamnată, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul "Ciuperceasca", referitor la vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii intrate în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN.

Hotărârea nu este definitivă.

Dosarul în care a fost condamnată Andreea Cosma a fost instrumentat de Mircea Negulescu și trimis în judecată de DNA Ploiești în decembrie 2015. Aceasta era acuzată, în calitate de notar public, la data faptei, de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. În același dosar au mai fost trimiși în judecată, atunci, Florin Anghel, fost președinte al CJ Prahova, pentru instigare la abuz în serviciu, și Dănuț Cornea, fost președinte al Consiliului de Administrație al S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A, împuternicit cu atribuții de director general, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Prejudiciul total produs în dauna S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A a fost calculat la 18.694.990,34 lei, în care a fost inclus prejudiciul cauzat prin vânzarea activului „Ciuperceasca”.

UPDATE - Verdict pentru Andreea Cosma, Florin Anghel și Danuț Cornea. Lotul "Ciuperceasca" a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.