Joi, 06 Decembrie 2018 10:04

Romsilva scoate la vânzare  peste 65.000 de pomi de Crăciun, la prețuri începând de la 15 lei/ bucată

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că, înaintea sărbătorilor, scoate la vânzare 65.650 de pomi de Crăciun, adică 53.040 de brazi și 12.610 de molizi sau pomi din alte specii rășinoase.

"Din totalul menționat, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă. Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor", a anunțat conducerea Regiei.

Potrivit informării transmise de Romsilva, cei mai mulți puieți ornamentali pentru Crăciun provin din pepinierele silvice ale Direcțiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, și Prahova, cu 3.400 de puieți ornamentali. "Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilorsilvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare", mai precizează sursa citată.

Reprezentanții Regiei îi îndeamnă pe români să achiziționeze pomi de Crăciun autohtoni și, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător,  să opteze pentru cei cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.