Luni, 31 Decembrie 2018 10:36

Viorica Dăncilă: Autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov ar putea fi finalizată în 2024

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unui interviu difuzat de un post central de televiziune, că autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov ar putea fi finalizată în 2024. "În cazul autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov avem cinci firme mari care şi-au arătat interesul şi sperăm să desemnăm câştigătorul în cursul lunii ianuarie. Cred în această lege a parteneriatului public-privat, este o lege care pentru prima dată introduce garanţia de la stat, ceea ce dă mai multă încredere celor care vor să se implice în acest parteneriat public - privat. În altă ordine de idei, sunt firme mari, sunt firme care şi-au arătat interesul şi eu cred că de data aceasta, pornind de la această lege, pornind de la oportunităţile pe care le avem, pornind de la încrederea în Guvernul României, pentru că trebuie să existe şi încredere în guvern, eu cred că vom face acest lucru", a spus, potrivit Agerpres, prim-ministrul, într-un interviu difuzat de Antena 3.

Cu acest prilej, Dăncilă a spus că termenul la care ar putea fi finalizată această autostradă este 2024.

"Nu aş vrea nici să fiu foarte optimistă, vreau să fiu realistă. Dacă în ianuarie desemnăm câştigătorul, patru ani sunt alocaţi pentru construcţia autostrăzii, deci să spun, nu patru ani, să spunem în 2024, dau cinci ani, dar eu sper să fie mai repede", a afirmat premierul, potrivit Agerpres.

Dăncilă s-a referit și la discuția pe care a avut-o cu Banca Mondială legată de autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov. Potrivit premierului, în această variantă, autostrada ar fi fost gata abia în 2030 - 2035, iar "românii nu mai au răbdare şi este o nerăbdare justificată".

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.