Luni, 03 Iunie 2019 15:49

Instanța Supremă cere cercetarea  conducerii IJP Prahova, pentru că Poliția nu a reușit să aducă la audieri un martor din procesul Ghiță-Bădescu

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte de Casație și Justiție cere MAI și Inspectoratului General al Poliției Române cercetarea administrativă a conducerii IJP Prahova, pentru că polițiștii eu eșuat, în mai multe rânduri, să aducă la audieri, în instanță, un martor din procesul care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiță și pe fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Martorul, Iulian Tănase, chemat să depună mărturie în dosarul "Asesoft", nu s-a prezentat nici luni în faţa instanţei, la cinci zile după ce i s-a adus la cunoştinţă existenţa unui mandat de aducere, scrie Mediafax. Potrivit judecătorului Iulian Dragomir, citat de sursa amintită, martorul şi-a cumpărat bilet de avion şi a plecat în vacanţă. Instanţa a constatat reaua-credinţă ce reiese din semnarea personală a dovezii de îndeplinire a procedurii de citare şi a stabilit să fie citat din nou, tot cu mandat de aducere.

Citiți și: Reacția oficială a IJP Prahova, cu privire la amenda care ar fi fost aplicată șefului instituției pentru că un martor nu a fost dus cu mandat la instanță

"A devenit România stat federativ şi în Prahova nu se mai execută mandatele de aducere?”, a spus judecătorul Iulian Dragomir, în sala de judecată.

Procurorul DNA a propus amendarea martorului şi a organelor de poliţie responsabile, stăruind în ascultarea martorului. Instanţa a dispus că, de această dată, citarea cu mandat de aducere să fie executată de Brigada Specială a Jandarmeriei Române şi urmează a formula o adresă pentru punerea în executare. Adresa urmează a fi adusă în atenţia şefului Jandarmeriei Române.

Totodată, potrivit Mediafax, instanţa va formula o adresă către Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în atenţia ministrului Carmen Dan şi a inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pentru efectuarea unei cercetări administrative în această situaţie, ca aceştia să evalueze cauzele care au dus la neexecutarea mandatelor din 4 februarie 2019, 4 martie 2019, 1 aprilie 2019 şi 11 mai 2019.

Citiți și:  Șeful IJP Prahova, amendat de ÎCCJ din cauza dosarului Ghiță - Bădescu // UPDATE - Reacția oficială a Poliției

Următorul termen dispus de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru audierea martorilor este 9 septembrie, când vor fi citaţi din nou Iulian Tănase şi Chirilă Iuliana.

Cei doi vor fi audiați în dosarul trimis în judecată de DNA Ploiești în iulie 2015, în care Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu sunt acuzați de dare şi luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Iulian Bădescu este acuzat că ar fi acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti o finanţare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei, iar pentru acest lucru ar fi ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de afacerist, un imobil în Ploiești, în valoare de peste un milion de lei, sumă din care fostul edil a suportat o mică parte.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.