Marcel Vela despre demisia şefului Poliţiei Române: Este decizia corectă

Marcel Vela despre demisia şefului Poliţiei Române: Este decizia corectă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că decizia lui Liviu Vasilescu de a se retrage din funcţia de şef al Poliţiei Române este corectă şi ea a fost convenită pentru a nu afecta imaginea şi credibilitatea instituţiei.

"Este decizia corectă, pe care am convenit-o, astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. În urma discuţiei pe care am avut-o, domnia sa a achiesat să se retragă din funcţia de inspector general, precizând faptul că îşi doreşte să continue munca de poliţie şi să îşi îndeplinească atribuţiile de ofiţer. Poliţia Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuţii, adică aplicarea cu fermitate a legii şi eliminarea oricărui act de perturbare a acestei activităţi", a afirmat ministrul de Interne, potrivit unui comunicat de presă al MAI, citat de AGERPRES.

El a precizat că, pentru a asigura continuitatea în actul de management al acestei instituţii importante a Ministerului Afacerilor Interne, a decis ca inspectorul general adjunct, chestor de poliţie Eduard Miriţescu, din funcţia pe care o deţine, să exercite temporar comanda Poliţiei Române până la numirea unui ofiţer care să preia această funcţie şi responsabilitate.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat marţi că demisionează din funcţie. Anunţul a fost făcut pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române, în valoare de zeci de milioane de euro.
Demisia lui Vasilescu vine în contextul în care a fost criticat în mass-media pentru întâlnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

Și Ludovic Orban a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre demisia lui Liviu Vasilescu. 

“Mi se pare o demisie normală, Voi discuta cu domnul ministru de Interne despre numirea unui nou şef al Poliţiei. Cred că este un gest firesc această demisie, sunt convins că această demisie a fost rezultatul apariţiei unor imagini şi cred că este normală această demisie. Important este să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activităţii şi un om care să conducă Poliţia pentru a-şi atinge obiectivele pe care le urmărim”, a afirmat Orban, potrivit News.ro.

El a precizat că trebuie să existe toleranţă zero faţă de infracţionalitate. 

Sursă foto stirileprotv.ro

 

Image
Image
Image