fbpx

Prahova, din nou sub cod portocaliu de furtuni violente

Prahova, din nou sub cod portocaliu de furtuni violente

Image
Image

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru marți, mai multe avertizări, prognozând producerea de fenomene periculoase în mare parte a țării.

Cel mai mare pericol este în centru și sud-est, regiuni pentru care, în intervalul 14.00 - 22.00, este valabil un cod portocaliu. Avertizarea vizează și județul Prahova.

"În sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei,vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80...90 km/h), averse, frecvente descărcări electrice și grindină.Cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp" este mesajul transmis de ANM.

De asemenea, pentru intervalul 12.00 - 22.00 a fost emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în toate zonele, cu excepția județelor din nord-vest: "În zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp."

Un alt cod galben anunță vânt puternic în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, unde la rafală vor fi atinse viteze între 55 și 75 km/h.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.