Primăria din Prahova care vrea să cumpere URGENT tablete pentru toți elevii cu venituri reduse

Primăria din Prahova care vrea să cumpere URGENT tablete pentru toți elevii cu venituri reduse

Administrația locală a comunei Puchenii Mari nu mai așteaptă ca autoritățile centrale să descurce povestea licitațiilor pentru cumpărarea de tablete, ci a solicitat locuitorilor cu venituri mici și copii de școală să depună, la Primărie, cereri pentru atribuirea de tablete conectate la internet.

"Pentru că acest an este unul atipic, pe lângă lucrările de reparație și igienizările unităților de învățământ pe care le desfășurăm de obicei în vacanța de vară, am luat decizia de a acorda din partea Primăriei Puchenii Mari tablete conectate la Internet copiilor ce nu au computer, laptop sau tabletă și sunt înscriși la cursurile școlilor și grădinițelor de pe raza comunei.

Ne dorim ca la deschiderea noului an școlar, pe 14 septembrie 2020, să le oferim copiilor cu posibilități materiale reduse câte o tabletă", a anunțat Primăria Puchenii Mari.

Pentru a beneficia de acest sprijin, familiile ale căror venituri nu depășesc 674 de lei/ membru de familie trebuie să depună, până pe 9 septembrie, la sediul Primăriei, o cerere la care vor fi atașate actul de identitate al părinților/părintelui (copie), certificatul de naștere al copilului/copiilor (copie), cerere tipizată, adeverințe din care să rezulte toate veniturile realizate în luna iulie 2020.

"Prin această măsură ne dorim să le oferim tuturor copiilor acces în mod egal la actul educațional care, probabil, va cunoaște în perioada următoare momente de interacțiune profesor-elev, parțial sau total online în funcție de evoluția pandemiei cauzate de virusul COVID-19", au mai subliniat reprezentanții Primăriei Puchenii Mari.

 

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: portalsm.ro)

Image
Image
Image