România se luptă cu valul trei al pandemiei. Raed Arafat: ''Nu avem de gând să ajungem la o închidere totală''

România se luptă cu valul trei al pandemiei. Raed Arafat: ''Nu avem de gând să ajungem la o închidere totală''

România se luptă cu valul trei al pandemiei de Covid-19 în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că nu se pune problema unui nou lockdown.

Raed Arafat a anunțat că nu există riscul ca țara noastră să intre într-un lockwodown total în perioada următoare.

Șeful DSU a explicat că autortitățile vor merge pe varianta unor restricții zonale și nu pe impunerea unor măsuri drastice la nivel național.

''Noi aplicăm regulie prevăzute, inclusiv în documentele aprobate de Comitetul Național sau prin hotărârea Guvernului. De la 3 la mie se aplică regulile care sunt de restricție mai mare la nivel de contacte, adică: restaurante, cinematografe, food-courturi la mall-uri. Astea toate se închid. În acelaşi timp, terasele care rămân deschise şi atenţionăm aici, că terasele înseamnă că nu acoperiş doi pereţi. Deci în secunda în care ai un acoperiş şi doi pereţi asta nu mai este terasă. Acest lucru trebuie să fie înţeles de către toţi cei care operează la restaurante sau terase. Bineînţeles, acolo unde este necesar se iau şi măsuri suplimentare de carantinare zonală, unde putem aplica măsuri în plus şi de limitare a circulaţiei şi a contactului (...)

Dacă comparaţi restricţiile din România cu restricţiile din alte ţări, România a rămas într-un mod mult mai echilibrat şi balansat. Noi nu am ajuns la niciun moment să avem închidere totală. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări. Au fost închideri totale de patru săptămâni. În Franţa, ora de intrare în casă şi de interdecţie a circulaţiei a fost ora 18, nu a fost ora 23:00 cum este în România. Magazinele în România au rămas deschise. Totul este într-o balanţă. Clar că acest lucru a permis şi creşterile încet a cazurilor din nou. Nu s-a mers către o închidere totală şi nici nu avem de gând să ajungem la o închidere totală, dar măsuri de restricţie temporare care să limiteze creşterea şi să facă să se ajungă la un plafon şi să coboare din nou numărul cazurilor zilnice, asta este foarte important'', a anunțat Raed Arafat la Antena 3.

Sursă foto g4media.ro

Image
Image
Image