Situaţie gravă la AJVPS Prahova

Cum Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova nu traversează cele mai bune momente din punct de vedere economic, mai mulţi membri au venit cu un lung şir de întrebări şi propuneri privind redresarea asociaţiei. Ei solicită în continuare răspunsuri clare din partea conducerii AJVPS cu privire la achiziţiile suspecte şi pierderile înregistrate.

Continuă scandalul la AJVPS Prahova, mai mulţi membri acuzând actuala conducere executivă că ascunde informaţii cu privire la situaţie financiară a Asociaţiei. Acuzele vin într-o perioadă în care auditul financiar vorbeşte despre pierderi, dar şi despre o serie de achiziţii făcute inclusiv de la o firmă a familiei directorului Valeriu Bolgiu. Temerile sunt alimentate de refuzul conducerii de a oferi răspunsuri concrete la lungul şir de întrebări puse până acum.

La finalul lunii trecute, preşedintele AJVPS Prahova, Florin Bucoveanu, vicepreşedintele Bogdan Lupei şi Emanuel Mihalache, membru în Consiliul Asociaţiei, au depus o listă cu propuneri pentru ordinea de zi a şedinţei Adunării Generale, vizând situaţia economică.

„Înainte de şedinţa din 29 a Adunării Generale, domnul Bolgiu a organizat o şedinţă de Consiliu, încercând să scoată de pe ordinea de zi punctele propuse de noi. Nu a reuşit, pentru că oamenii încep să îşi dea seama că există suspiciuni întemeiate şi vorbim de nereguli grave. S-a propus, în cele din urmă, să fie convocată o Adunare Generală extraordinară, în termen de 45 de zile, pentru a discuta aspectele semnalate de noi”, a declarat Emanuel Mihalache.

Adresa, înregistrată încă din 15 aprilie, propune nu mai puţin de 12 puncte pentru ordinea de zi. Printre acestea se numără solicitarea adresată conducerii executive de a răspunde în faţa Adunării Generale la interpelările puse de o parte a membrilor din Consiliu în ultimele luni, solicitarea de a prezenta un proiect de redresare economică, introducerea în fişa postului pentru directorul executiv şi secretarii Cluburilor a sarcinii privind „răspunderea patrimonială, administrativă şi penală (dacă este cazul) pentru pierderile înregistrate”, stabilirea unei proceduri mult mai clare privind sponsorizările şi destinaţia fondurilor, completarea statutului Asociaţiei şi clarificarea situaţiei privind girarea unui credit cu sediile AJVPS. De asemenea, membrii au solicitat să li se prezinte veniturile angajaţilor AJVPS Prahova Valeriu Bolgiu, Silvia Neculai, Manuela Rotaru, Emilian Rotaru şi Laurenţiu Petre.

 Un nou set de întrebări

Suplimentar, Emanuel Mihalache vine public cu un nou set de întrebări adresate conducerii AJVPS:

„1. Domnule Director, în calitate de membru în Consiliu, vă rog să confirmaţi dacă în cadrul AJVPS Prahova există salariaţi având cumul de două funcţii în cele opt ore de program.

2. Vă rog să confirmaţi dacă este corect din punct de vedere legal, economic şi statutar ca pentru poligonul de tir, până acum doi ani, şi ulterior pe terenul liber de contract să existe perceperea obligatorie de bani de la membrii vânători pentru eliberarea de chitanţe pe cartuşe, talere etc. chiar dacă aceştia nu au efectuat tragerile pentru care au plătit.

3. Vă rog să confirmaţi dacă au fost valorificate cartuşe la vânătorii străini, de altă provenienţă decât cele de la AJVPS Prahova; mă refer aici în mod concret la cele 2.500 de cartuşe descoperite la secretariatul filialei Urlaţi de către organele de Poliţie cu ocazia percheziţiei efectuate în cazul de braconaj.

4. Vă rog să faceţi clarificări cu privire la înregistrarea de cotizaţii suplimentare fără deduceri de TVA şi calculul corespunzător al impozitului pe profit în cazul valorificării en-gros al mistreţilor către domnul Olteanu Cosmin, ceea ce reprezintă evaziune fiscală mascată în opinia noastră, pentru că valorificarea carcasei de mistreţi recoltaţi în cazul unor vânători colective nu se poate echivala cu cotizaţia suplimentară încasabilă în cazul autorizaţiei individuale eliberate nominal pentru extragerea unei singure piese.

Aspectele de mai sus se impun a fi verificate pentru a se vedea dacă se confirmă sau nu, iar dacă se confirmă nu există altă cale de tăinuire, ci doar de sancţionare conform legii a vinovaţilor şi de recuperare a sumelor de bani cheltuite fără justificare”, se arată în adresa trimisă de Mihalache.

 „Conducerea executivă, comisia de cenzori şi auditorul consideră că documentele care stau la baza înregistrării în contabilitate corespund cerinţelor ce trebuie îndeplinite conform prevederilor Ministerului de Finanţe privind calitatea de document justificativ. Dacă lipsa reglementărilor prevăzute mai sus a condus la producerea de pagube pentru Asociaţie, discutăm despre răspunderea administrativă, materială, civilă sau penală a persoanelor care au avut atribuţii directe în operaţiuni cu caracter patrimonial, iar Adunarea Generală va hotărî eliberarea din funcţie a acestora şi acoperirea pagubelor în solidar. Nu rezervăm drepturile ca, în cazul în care considerăm răspunsurile nesincere sau nerelevante, să ne adresăm cu plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti”, afirmă Emanuel Mihalache.