SJU Ploiești și Spitalul Câmpina au funcționat fără autorizație pentru securitate la incendiu. Ce amenzi au dat pompierii, în urma verificărilor la Terapie Intensivă

SJU Ploiești și Spitalul Câmpina au funcționat fără autorizație pentru securitate la incendiu. Ce amenzi au dat pompierii, în urma verificărilor la Terapie Intensivă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

ISU Prahova a anunțat care au fost concluziile în urma verificărilor derulate, de la jumătatea lui noiembrie încoace, în secțiile de Terapie Intensivă din Prahova. Controalele au fost efectuate în cadrul unei campanii naționale demarate după incendiul izbucnit acum exact o lună, la Piatra Neamț.

“Echipele mixte de specialiști ai inspectoratului, DSP și/sau ISCIR au derulat 16 controale de prevenire la secțiile ATI din cadrul unităților sanitare existente și au identificat 72 deficiențe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 17 dintre acestea fiind remediate pe timpul verificărilor. Pentru neconformitățile identificate în teren, personalul specializat a aplicat 58 sancțiuni contravenționale, dintre care 55 avertismente și 3 amenzi, în cuantum de 22.500 lei. Pe timpul controalelor de specialitate au fost executate 20 activități de informare preventivă, la locul de muncă, fiind implicate 109 persoane”, a anunțat ISU Prahova.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova spun că, în urma controalelor, au fost identificate două unități sanitare (Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul Municipal Câmpina) care funcționau fără autorizația de securitate la incendiu, deși era obligatorie obținerea acestui act administrativ: “La Spitalul Municipal Câmpina au fost făcute modificări în zona ATI față de documentele de referință inițiale (s-a schimbat locul centralei de semnalizare). La Spitalul Județean de Urgență Ploiești sunt investiții în derulare iar punerea în funcțiune a acestora s-a realizat fără recepție la închiderea lucrărilor”.

Principalele deficiențe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor țineau de reducerea dimensiunilor căilor de evacuare; blocarea, în poziție închisă, a ușilor pe căile de evacuare; funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu; nerespectarea de către conducătorul unității a obligațiilor de înființare a serviciului privat pentru situații de urgență; exploatarea instalațiilor, echipamentelor și aparatelor electrice în condiții în care se generează suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depășesc puterea nominală a circuitelor; exploatarea instalațiilor și sistemelor de captare și scurgere la pământ a descărcărilor electrice atmosferice, în alte condiții decât cele prevăzute în reglementările tehnice; nemontarea, deteriorarea sau neasigurarea vizibilității indicatoarelor de securitate incendiu.

 

 

Image