VIDEO | Aglomerație, vineri, pe pârtiile din Sinaia

VIDEO | Aglomerație, vineri, pe pârtiile din Sinaia

Cozi interminabile, vineri, la Sinaia. Turiștii s-au înghesuit să testeze zăpada, la început de sezon.

Joi, pe pagina de Facebook Gondola Sinaia, administratorii au anunțat că “pârtiile deschise vor fi doar cele din golul alpin: Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui 1 și 2 (variante teleschi), Variantă, Dorului și pârtia de începători Furnica, deservită de bandă. Drumul de Vară rămâne închis (strat insuficient sub 1600 m alt) la fel și pârtia Nouă (strat zero, cu noroi).”

Zilele trecute, primarul stațiunii, Vlad Oprea, anunța că, în urma discuțiilor cu cei de la Domeniul Schiabil și Serviciul Salvamont, s-a luat decizia deschiderii, vineri, a tuturor pârtiilor din golul alpin la sfârșitul acestei săptămâni. “Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecțiuni tehnice să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalații: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 și cea mai nouă instalație de pe munte: Teleschiul din Valea Soarelui care va fi inaugurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea durează puțin peste trei minute. Mai mult, avem și două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus față de traseele deja știute.

Vor exista și noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID. La fel ca în vară, vom limita accesul în gondolă la jumătate din capacitate. Telescaunul va funcționa normal, dar linia de așteptare la îmbarcare va fi diferit semnalizată, astfel încât să putem respecta toate normele de distanțare și siguranță. Iar masca rămâne și ea obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât și în instalațiile de transport.

E important să rămânem sănătoși pentru a putea schia toată iarna”, a transmis, luni, primarul Vlad Oprea.

Imagini live de la Sinaia puteți vedea AICI.

Sursa foto: captură freecam.ro

 

Image
Image
Image