Încă 10 autobuze diesel noi vor fi comandate de Primăria Ploieşti

Încă 10 autobuze diesel noi vor fi comandate de Primăria Ploieşti

Primăria Ploieşti urmează să cumpere încă zece autobuze BMC diesel noi, în baza acordului-cadru semnat în 2018. Fondurile au fost alocate vineri, într-o rectificare de buget aprobată de Consiliul Local.

Suma alocată este de 9,1 milioane de lei, banii intrând recent în bugetul local, după ce Telekom a plătit prima parte a unei datorii.

"Am alocat astăzi, în ședința Consiliului Local, 9,1 milioane lei pentru achiziția a 10 autobuze noi. Am anunțat, încă de anul trecut, că voi face tot posibilul să completăm parcul auto. Din fericire, câștigarea celor aproximativ 50 de milioane de lei de către SPFL, în urma procesului cu Telekom, ne oferă posibilitatea, acum, să cumpărăm 10 autobuze noi", a declarat primarul Adrian Dobre, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.

În baza aceluiaşi contract, Primăria Ploieşti a cumpărat de la fabrica din Ciorogârla 10 autobuze diesel noi la finalul lui 2018 şi încă 8 în 2019, iar pentru acest an, în primă fază, era anunţată o achiziţie de 12 bucăţi, între timp redusă tot la 10. Acordul-cadru permite comandarea a 50 de autobuze, însă autorităţile ploieştene au explicat de mai multe ori că, din cauza problemelor financiare, cel mai probabil nu se va ajunge la întreaga valoare.

Image
Image
Image