Şi hotărârea CJ Prahova pentru desfiinţarea Direcţiei de Plante şi Drumuri a fost suspendată de instanţă

Şi hotărârea CJ Prahova pentru desfiinţarea Direcţiei de Plante şi Drumuri a fost suspendată de instanţă

După ce Secţia Contencios-Administrativ a Tribunalului Prahova suspendase aplicarea hotărârilor privind desfiinţarea Direcţiei de Pază şi reducerea organigramei proprii, o altă decizie luată de Consiliul Judeţean Prahova a fost suspendată de instanţă. Conform unei decizii anunţate astăzi, se suspendă planurile de desfiinţare a Direcţiei Judeţene de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

"Solutia pe scurt: Admite cererea. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr. 3 din 27.01.2021 privind desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova, până la pronunţarea instanţei de fond. Reduce onorariul de avocat solicitat de reclamanţi, la suma de 3000 lei. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamanţi în cuantum de 3050 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat redus. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare; cererea de recurs se depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată în şedinţă publică azi, 05.03.2021". Acestea au fost informaţiile publicate astăzi pe portalul instanţelor de judecată, confirmând zvonurile care se răspândiseră cu vreo două ore înainte la nivelul Consiliului Judeţean.

Hotărârea forului legislatuv fusese adoptată în şedinţa din 27 ianuarie şi viza desfiinţarea acestei direcţii, cu 59 de posturi în organigramă, începând de la 31 martie. În aceeaşi şedinţă s-a decis reducerea cu 96 de posturi a organigramei proprii şi desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază, ambele fiind deja contestate în instanţă de angajaţi şi suspendate.

Image
Image
Image