Acuzaţii de abuz în serviciu la Primăria Ploieşti. Consilierii reclamă că o hotărâre din ianuarie nu e pusă în aplicare

Acuzaţii de abuz în serviciu la Primăria Ploieşti. Consilierii reclamă că o hotărâre din ianuarie nu e pusă în aplicare

"Angajaţi-vă avocat!" a fost avertismentul transmis angajaţilor din Primăria Ploieşti, fără o ţintă explicită, de către consilierii locali nemulţumiţi că o hotărâre privind cumpărarea bazei sportive de la Petrotel-Lukoil nu a fost pusă în aplicare. Consilierii reclamă un abuz în serviciu.

Subiectul a fost deschis, în şedinţa de joi a forului legislativ ploieştean, de către viceprimarul Cristian Ganea, care a reclamat că aparatul de specialitate al Primăriei nu a pus în aplicare hotărârea prin care fusese aprobată achiziţia, urmată de cea prin care se alocaseră şi fondurile necesare. "Am o întrebare către Serviciul Financiar şi Patrimoniu chiar. S-a achitat şi s-a cumpărat terenul pentru care am avut o hotărâre acum două luni de zile, de la Petrotel? Să nu spuneţi că nimeni nu ştie! De două sau chiar trei luni nu s-a întâmplat nimic, hotărârile Consiliului Local nu sunt puse în aplicare!", a declarat viceprimarul Ganea. În completare, consilierul local George Botez a solicitat să primească o dovadă a achiziţiei în termen de trei zile, sub ameninţarea unor urmări penale. Deşi n-a fost evidenţiată o persoană anume care să fie ţinta acestor atacuri, uşor-uşor discuţiile aleşilor locali s-au dus, voalat sau nu, către primarul Dobre, iar social-democraţii n-au ezitat să amintească faptul că, nu cu mult timp în urmă, primarul acuza Consiliul Local că-i blochează proiectele, în timp ce acum s-a ajuns ca un proiect aprobat de Consiliul Local să fie blocat la nivelul Executivului.

"Suntem papagalii oraşului! Dacă noi am stabilit că se va cumpăra acel teren şi s-au alocat banii respectivi - un vot împotrivă n-a fost - şi după două luni dumneavoastră vă permiteţi luxul să călcaţi în picioare hotărârile Consiliului Local, veţi răspunde pentru chestia asta, din punctul meu de vedere inclusiv penal. Ca să se termine odată cu povestea aia că nu ştiu ce face Consiliul Local. Din momentul acesta discutăm cu Codul penal pe masă. Aveţi un termen de trei zile să faceţi dovada achiziţiei terenului în baza hotăririi Consiliului Local de aprobare a achiziţionării şi a alocării bugetare. Dacă n-aţi făcut-o, angajaţi-vă avocat! Acesta se cheamă abuz în serviciu", a transmis, în timpul şedinţei, consilierul PSD George Botez.

Despre achiziţia bazei sportive de la Lukoil se discută din 2019, în contextul în care Clubul Sportiv Municipal are o criză de spaţii pentru fotbal şi ajunge să închirieze terenuri. Spre finalul anului trecut, a fost chiar un mare scandal, după ce liberalii au respins proiectul susţinut de PSD şi ALDE şi au fost acuzaţi că se opun dezvoltării sportului, în timp ce ei reclamau că nu-i normal să fie pomovată o bază sportivă în inima unei zone industriale. La câteva luni distanţă, tensiunile au mai scăzut, iar părţile au căzut la o înţelegere, Consiliul Local aprobând în 30 ianuarie achiziţia. Câtă vreme bugetul pe 2020 nu era aprobat la acel moment, a fost mai degrabă un acord de principiu, sub rezerva alocării fondurilor necesare, lucru care s-a întâmplat abia câteva luni mai târziu. Acesta este momentul la care se raportează aleşii locali când spun că achiziţia e blocată de aproape trei luni. Preţul convenit este de 150.000 de euro, aproape la jumătate faţă de valoarea de piaţă a bazei sportive, potrivit explicaţiilor iniţiatorilor. De aceşti bani, Primăria Ploieşti ar urma să se aleagă cu un teren de fotbal la dimensiuni oficiale, lângă fostul Liceu Teleajen, plus o suprafaţă pe care ar putea fi amenajate o pistă de atletism şi alte terenuri de sport.

Image
Image
Image
Image