Adăposturi pentru panteră şi leopard la ZOO Bucov, propuse pe lista de investiţii pe 2021

Adăposturi pentru panteră şi leopard la ZOO Bucov, propuse pe lista de investiţii pe 2021

Deşi încă se lucrează la bugete, conducerea Administraţiei Parcului Memorial "Constantin Stere" din Bucov, structură subordonată administraţiei ploieştene, propune mai multe proiecte de modernizare, atât pentru aşa-zisa zonă de plajă, cât şi pentru grădina zoologică. După victoria pe fond în celebrul litigiu Ploieşti-Bucov, autorităţile visează acum şi la atragerea fondurilor europene.

Pentru 2021, priorităţile Administraţiei Parcului "Constantin Stere" vizează finalizarea proiectului de canalizare în zona plajei, asfaltarea drumului de acces, începând de la sensul giratoriu de pe DN1B şi până la intrarea în parc, şi realizarea unui nou adăpost pentru animale periculoase, a anunţat pentru "Telegrama" Ştefan Sandu, directorul APMCS.

"Proiectul pentru canalizare a fost demarat, însă anul trecut am întâmpinat unele obstacole din cauza pandemiei, sper să îl realizăm acum, mai ales că a existat şi acel sprijin din partea Consiliului Judeţean. E nevoie şi de asfaltarea drumului de acces, pe tot tronsonul de la sensul giratoriu şi până la intrarea în parcare, pentru că au apărut gropi şi denivelări şi au trecut mulţi ani de la ultima intervenţie. În funcţie de buget, ne gândim să propunem şi un proiect pentru un nou adăpost de animale periculoase, cel mai probabil leopard şi panteră, adăpost care să fie realizat în rând cu cel pentru tigru", ne-a declarat directorul Ştefan Sandu.

Finalizarea litigiului dintre Ploieşti şi Bucov, momentan pe fond, le dă speranţe reprezentanţilor parcului, care visează la atragerea de fonduri europene pe viitor. "Dacă noi suntem în litigiu, nu am avut posibilitatea să obţinem fonduri europene, pentru că acolo trebuie să arăţi că eşti proprietarul terenului. Sunt multe lucruri frumoase care ar putea fi făcute, ne uităm cum alte grădini zoologice din ţară, mai mici din punct de vedere al suprafeţei decât grădina noastră, au reuşit să se modernizeze cu ajutorul finanţărilor externe. Sperăm ca situaţia juridică să fie lămurită cât mai rapid", a mai declarat directorul Administraţiei Parcului Bucov.

Acesta a precizat că e totuşi devreme să intre în detalii cu privire la planul pe investiţii pe 2021, câtă vreme încă nu se cunosc foarte multe lucruri despre viitorul buget. Un alt lucru incert ţine de începerea activităţii Poliţiei Animalelor. Deşi s-a anunţat că se fac angajări, nu e foarte clar când va începe să activeze această structură şi nici ce se va întâmpla în scenariul în care va fi nevoie de relocarea unor animale. Pentru a face faţă acestui scenariu, Parcul Bucov ar avea nevoie şi de o investiţie pentru amenajarea unei zone de carantinare a animalelor nou aduse.

Image
Image
Image