Adrian Dobre la bilanţ: Las următorului primar proiecte de 300 de milioane de euro pe care doar să le execute și să le inaugureze

Adrian Dobre la bilanţ: Las următorului primar proiecte de 300 de milioane de euro pe care doar să le execute și să le inaugureze

După ce a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a publicat şi un bilanţ, însoţit de un mesaj pe reţelele de socializare în care spune că, la începerea mandatului, a găsit "o primărie eşuată" şi se mândreşte cu aducerea pe linia de plutire, eliminarea corupţiei şi depunerea unor proiecte europene de peste 300 de milioane de euro, multe dintre ele încă necontractate.

"Am candidat și apoi mi-am început mandatul într-un moment în care, în Ploiești, se vorbea doar despre corupție, mai ales în administrație. Am găsit o primărie eșuată, fără proiecte și viziune, dar mai ales cu oameni care se temeau să lucreze. Am reușit, în acești ani, să aduc primăria pe linia de plutire, să funcționeze corect, în ciuda tuturor piedicilor. Dar mai ales, am reușit să demonstrez că și la Ploiești se poate face administrație într-un mod corect, transparent, fără grupuri de interese care să controleze și să impună decizia", a scris Adrian Dobre pe pagina oficială de Facebook.

Edilul se laudă, uşor antepronunţat, probabil anticipând deciziile favorabile ale autorităţilor de management, cu atragerea a peste 200 de milioane de euro pe proiecte europene, plus alte 100 de milioane pentru modernizarea învechitului sistem de termoficare. "Am putut atrage fonduri europene de peste 200 milioane de euro (plus alte 100 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de termoficare) și s-au putut face proiecte care vor dezvolta orașul. Cele 300 de milioane, obținute prin fonduri europene sau alte finanțări, reprezintă întreg bugetul Ploieștiului pe 3 ani de zile. Asta ca să existe un ordin de comparație, importanța acestor sume și efortul depus. Las, așadar, următorului primar proiecte pe care doar să le execute și desigur să le inaugureze, o moștenire frumoasă, spun eu", a mai afirmat actualul primar.

"Voi merge mai departe spre o carieră de parlamentar și voi continua să reprezint interesele ploieștenilor în proiecte mari care țin de protecția mediului, fonduri europene, dezvoltare urbană și reindustrializare", se încheie mesajul publicat de Adrian Dobre şi însoţit de un clip de un minut şi jumătate cu principalele proiecte începute.

Mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a primarului a fost întâmpinat cu sute de aprecieri şi comentarii favorabile din partea urmăritorilor, care i-au urat succes ca parlamentar. În restul internetului, vestea a stârnit reacţii mai puţin pozitive. La ştirea publicată de Telegrama joi, după anunţul iniţial, distribuită pe pagina de Facebook a redacţiei şi pe mai multe grupuri de ploieşteni, au existat zeci de comentarii, aproape toate negative, în care, fără a putea reproduce prea mulţi din termenii folosiţi acolo, internauţii s-au declarat uşuraţi că scapă de actuala administraţie.

 

Image
Image
Image