Înlăturat din funcţie în această primăvară, după ce primise calificativul "nesatisfăcător" la evaluarea periodică şi fusese trimis în faţa Comisiei de disciplină, Adrian Vaida, fostul director adjunct al Poliţiei Locale Ploieşti, a câştigat în instanţă, pe fond, procesul privind suspendarea aplicării dispoziţiei de demitere. Sentinţa poate fi atacată. În paralel, alte două litigii se mai află pe rol.
Vaida a condus Poliţia Locală Ploieşti în ultimii ani, după ce directorul general al instituţiei, Carmen Gheorghe, a fost suspendat. Nemulţumit de activitate, primarul Andrei Volosevici l-a trimis, în această primăvară, pe şeful interimar al Poliţiei Locale în faţa Comisiei de disciplină, reclamând o serie de abateri. În cele din urmă, procedura s-a încheiat cu demiterea lui Vaida, printr-o dispoziţie emisă de primarul municipiului Ploieşti în 20 aprilie. Adrian Vaida a contestat măsura, argumentând că demiterea s-a bazat pe evaluarea făcută de primar, în urma căreia i s-a acordat calificativul "nesatisfăcător", şi reclamând că respectiva evaluare a fost făcută într-o perioadă în care, pe fondul pandemiei, structurile de Poliţie Locală din ţară erau în subordinea Poliţiei adevărate.
Astfel, la Secţia Contencios Administrativ de la Tribunalul Prahova au fost înregistrate trei litigii. Primul a vizat suspendarea aplicării Dispoziţiei nr. 1425/20.04.2021, privind încetarea raporturilor contractuale. Al doilea vizează anularea aceleiaşi dispoziţii, având un prim termen fixat pe 7 septembrie, iar al treilea, care încă n-a primit termen, vizează anularea raportului de evaluare.
Tribunalul Prahova a admis cererea de suspendare a dispoziţiei de demitere. Sentinţa poate fi atacată în termen de cinci zile. Iată decizia: "Admite cererea având ca obiect «suspendare executare act», formulată de reclamantul VAIDA ADRIAN în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI PLOEŞTI. Suspendă executarea efectelor Dispoziţiei 1425/20.04.2021 privind încetarea raporturilor de serviciu prin eliberarea din funcţie publică de conducere de director general adjunct-poliţist local al reclamantului până la soluţionarea definitivă a cauzei având ca obiect anulare act. Admite cererea privind plata cheltuielilor de judecată şi dispune obligarea paratului la plata către reclamant a sumei în cuantum de 1780 lei reprezentând onorariu avocat si taxa judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Prahova".