Alternativă la DN1. CNI a lansat licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru şoseaua Valea Doftanei-Săcele

Alternativă la DN1. CNI a lansat licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru şoseaua Valea Doftanei-Săcele

Propus de ani buni de autorităţile prahovene, pentru a lega judeţul de Braşov şi a crea o alternativă la DN1, proiectul pentru drumul Câmpina-Valea Doftanei-Săcele a fost preluat de autorităţile centrale, care, pentru prima oară după foarte multă vreme, au început să şi mişte ceva. Compania Naţională de Investiţii a lansat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Pe teritoriul judeţului Prahova, drumul este practicabil din Câmpina până în Valea Doftanei, o parte din acest tronson fiind deja reabilitată de Consiliului Judeţean, iar o alta fiind inclusă într-un proiect cu bani primiţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Din Valea Doftanei încolo, peste munte, până în Braşov, există un drum forestier, foarte greu practicabil. Acest tronson ar urma să fie realizat de Compania Naţională de Investiţii, din subordinea Ministerului Dezvoltării. Promisiuni au existat şi în trecut, la un moment dat această şosea fiind inclusă pe lista de investiţii a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, înainte ca oficialii CNAIR să renunţe complet la proiect. Acum, obiectivul a fost preluat de CNI, iar Consiliul Judeţean Prahova a predat recent două terenuri către compania naţională, pentru a permite realizarea investiţiei.

Compania Națională de Investiții a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate al acestei investiții. Ofertele vor fi deschise pe 19 mai, iar studiul trebuie făcut în patru luni, anunţă Digi24. Viitorul drum peste munți va avea două benzi, câte una pentru fiecare sens și o lățime de opt metri.

"Drumul este modernizat pe tronsonul cuprins între km 0+000 şi km 35+100, cu structura rutieră alcătuită din îmbrăcăminţi asfaltice şi pietruit sau impracticabil pe tronsonul cuprins între km 35+100 şi km 63+594 (28,494 km). Porțiunea de drum cuprinsă între km 35+100 – 37+620 se află, în prezent, în curs de reabilitare, prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL II). Contractul de proiectare și execuție pentru acest tronson, a fost încheiat în anul 2019 și se află în etapa de proiectare. Reabilitarea DJ 102 I ar asigura o legătură rutieră facilă între două judeţe dezvoltate puternic economic, Prahova şi Braşov, realizând tranzitul de persoane şi marfă, materii prime, materiale, resurse energetice, forţă de muncă. DJ 102 I asigură legatura rutieră între DN 1 (Bucureşti – Braşov) din localitatea Câmpina cu DN 1A (Ploieşti – Vălenii de Munte – Săcele)", se arată în documentaţia elaborată de Consiliul Judeţean Prahova.

Image
Image
Image