Apa Nova Ploieşti estimează un program de investiţii de 12,6 milioane de lei în 2023

Apa Nova Ploieşti estimează un program de investiţii de 12,6 milioane de lei în 2023
Programul de investiţii prioritare şi fondul de lucrări al Apa Nova Ploieşti pentru 2023, care intră marţi în dezbaterea Consiliului Local, au o valoare propusă de 12,6 milioane de lei (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autorităţile din Ploieşti urmează să aprobe programul de investiţii prioritare şi fondul de lucrări al Apa Nova pe 2023, cu o valoare cumulată de 12,6 milioane de lei, din care 1,6 milioane sunt reportate din 2022. Operatorul a prevăzut peste 9 milioane de lei pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi branşamente, dar şi investiţii de aproape 2 milioane în clădiri, parc auto şi echipamente IT.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea fondului de lucrări şi a fondului prioritar pe 2023 urmează să fie dezbătut de Consiliul Local Ploieşti în şedinţa din 28 februarie.

Apa Nova Ploieşti estimează investiţii de 12,6 milioane de lei în 2023

Conform proiectului, operatorul sistemului de alimentare cu apă potabilă şi canalizare din Ploieşti ar urma să aibă în acest an un program total de investiţii de 12,66 milioane de lei, din două componente. Programul de investiţii Fond lucrări, care se finanţează direct din tarifele aplicate de operator, ar urma să aibă în acest an o valoare de 9,9 milioane de lei, din care aproape 610.000 de lei reprezintă suma rămasă necheltuită anul trecut şi raportată acum. Mai departe, Programul de investiţii fond prioritar - obligaţie concesionar, e propus în acest an la valoare de aproape 2,76 milioane de lei, din care aproape un milion reprezintă reportul din 2022.

Sumele totale sunt comparabile cu cele din 2022, când Apa Nova Ploieşti a avut 10,3 milioane de lei prevăzute în fondul de lucrări şi 2 milioane în fondul prioritar.

În acest an, fondul de lucrări de 9,9 milioane ar urma să meargă aproape în totalitate către înnoirea reţelelor de apă şi canalizare, cu o prevedere de puţin peste 5 milioane pentru reţele de apă potabilă noi şi branşamente aferente, respectiv 3,1 milioane pentru înnoiri şi reabilitări de reţele de canalizare. Programul mai conţine alocări pentru branşamente de apă, sistemul de protecţie contra incendiilor şi hidranţi, vane şi accesorii la reţeaua de alimentare, guri de scurgere, racorduri de canalizare şi capace de canal.

{showtime 211}

În partea cealaltă, fondul prioritar, adică investiţiile pe care Apa Nova şi le asumă în Ploieşti din profitul companiei, ar urma să meargă în 2023 în bună măsură, conform programului propus, nu către bunuri aferente sistemului public, ci mai degrabă către bunuri de patrimoniu ale operatorului, cu o prevedere de aproape 840.000 de lei la capitolul bugetar "clădiri" şi una de 990.000 pentru parc auto, plus o alocare de 150.000 de lei pentru componente IT. Restul sumei, însemnând vreo 780.000 de lei, ar urma să meargă către sisteme de contorizare şi citire de la distanţă, pompe şi foraje, automate programabile, echipamente de clorinare şi diverse utilaje, echipamente şi unelte necesare la funcţionarea sistemului, precum motopompe sau ciocane rotopercutoare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image