Aproape 80 de unităţi de învăţământ din Ploieşti, propuse pentru reparaţii în vacanţa de vară

Aproape 80 de unităţi de învăţământ din Ploieşti, propuse pentru reparaţii în vacanţa de vară
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cosiliul Local Ploieşti se pregăteşte să aprobe, din timp de această dată, lista cu unităţile de învăţământ care vor intra în programul de reparaţii în vacanţa de vară. Aceasta cuprinde 78 de creşe, grădiniţe, şcoli şi licee.

Lucrările variază de la igienizări şi raşchetări de parchet până la reparaţii la faţade sau acoperişuri şi înlocuiri de tâmplărie. În câteva cazuri apar şi intervenţii pentru îndepărtarea lambriurilor din lemn, solicitate insistent în ultimii ani de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a considerat că acestea pot reprezenta un risc suplimentar în cazul unor eventuale incendii. Mai regăsim propuneripentru reparaţii ale grupurilor sanitare, hidroizolaţiilor sau instalaţiilor termice, dar şi la garduri şi ale exterioare.

Lista de propuneri urmează să fie dezbătută de Consiliul Local Ploieşti în şedinţa programată pe 31 martie şi cuprinde 16 colegii sau licee, 25 de şcoli generale, 31 de grădiniţe şi 6 creşe. Este al doilea an consecutiv când această listă de priorităţi ajunge la aprobare încă din primăvară, după ce în trecut au mai existat situaţii în care ea a fost stabilită abia în iunie sau iulie, ajungându-se, automat, să se piardă foarte mult timp din vacanţa mare, perioada propice pentru astfel de lucrări, care, evident, se pot derula vara fără să afecteze cursurile. Pentru că tot am deschis subiectul comparaţiilor, lista de acum nu diferă foarte mult, cantitativ cel puţin, faţă de cele din alţi ani. Calitativ, par să fie lucrări ceva mai complexe decât în alte situaţii, însă nu cu mult. Continuând comparaţiile, 2020 ar urma să fie, dacă nu mai apar alte rectificări bugetare în minus, primul an după multă vreme cu o alocare decentă pentru aceste lucrări, în contextul în care nişte discuţii în contradictoriu între consilieri, la aprobarea bugetului local, au avut până la urmă un efect pozitiv şi au dus la suplimentarea cu 1,6 milioane de lei a bugetului care fusese propus iniţial pentru lucrări în unităţile de învăţământ.

În varianta iniţială a bugetului, pentru lucrări era alocată o sumă de 1.335.000 de lei, similară execuţiei pe 2019.

Image