Autorităţile din Ploieşti iau bani de la reparaţii şcoli şi-i alocă pentru dezinfectanţi şi măşti de protecţie

Autorităţile din Ploieşti iau bani de la reparaţii şcoli şi-i alocă pentru dezinfectanţi şi măşti de protecţie

Cu bugetul Ploieştiului departe de cea mai bună formă posibilă, autorităţile locale pregătesc o rectificare, prin care alocarea făcută la început de an pentru lucrări de reparaţii în unităţile de învăţământ urmează să fie diminuată cu mai mult de 10%. Banii urmează să meargă pentru achiziţia de măşti de protecţie şi dezinfectanţi, tot la şcoli şi licee, în vederea pregătirilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. O parte din bani va merge şi la căminul de bătrâni făcut din fonduri europene, dar şi la cabinetele medicale.

Consiliul Local Ploieşti e convocat joi în şedinţă de urgenţă, pentru a dezbate mai multe rectificări bugetare. Conform propunerii, de la capitolul pentru reparaţii la grădiniţe, creşe, şcoli şi licee - aprobat iniţial la valoarea de 2,9 milioane de lei - urmează să fie luată o sumă de aproape 420.000 de lei. Cea mai mare parte urmează să rămână la unităţile de învăţămănt, însă la capitolul bugetar dedicat achiziţiei de bunuri şi servicii. Viceprimarul Cristian Ganea a declarat miercuri, la VPTV, că banii vor fi folosiţi pentru achiziţia de materiale dezinfectante şi de măşti de protecţie, având în vedere că, în scurt timp, elevii din anii terminali vor reveni în şcoli, întâi pentru pregătirile dinainte de Evaluarea Naţională sau Bacalaureat şi ulterior, evident, pentru susţinerea propriu-zisă a examenelor.

Rectificarea va aduce bani în plus şi la căminul de bătrâni din subordinea ASSC Ploieşti, 15.000 de lei tot pentru bunuri şi servicii, dar şi la cabinetele medicale din unităţile de învăţământ, care vor primi 82.000 de lei tot pentru dotări similare.

Viceprimarul Cristian Ganea a propus şi începerea mai rapidă a lucrărilor de reparaţii în unităţile de învăţământ. În mod uzual, acestea se derulau vara, astfel încât, evident, să nu afecteze cursurile, numai că pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul anului şcolar.

Image
Image
Image
Image