Autoritățile din Azuga au semnat autorizația de construire pentru trei blocuri de locuințe sociale

Autoritățile din Azuga au semnat autorizația de construire pentru trei blocuri de locuințe sociale

Aproape 50 de apartamente și garsoniere, care vor fi utilizate ca locuințe sociale, vor fi construite la Azuga. Proiectul, care beneficiază de finanțare europeană, trebuie implementat până în noiembrie 2022. La începutul acestei luni, a fost semnată autorizația de construire pentru cele trei blocuri de pe str. Umbroasă.

“Am semnat autorizația de construire pentru 3 blocuri de locuințe sociale!

Iarna a fost lungă, capricioasă și încă nu se lasă dusă de la noi iar acest lucru ne afectează timpul de lucru pe șantierele ce trebuie deschise și de care avem mare nevoie.

Cu toate acestea, proiectele de care știți – străzi, trotuare, locuințe, Grădinița, Școala Generală, Liceul Teoretic, Spitalul, Centrul Cultural, Centrul pentru Seniori, spațiile verzi, dar și o serie de noi proiecte - NU AU STAT PE LOC!

La «gura sobei» am reușit să parcurgem mare parte din procedurile legale: licitații în vederea desemnării constructorilor, realizarea proiectelor tehnice, obținerea avizelor de la distribuitorii de utilități și de la diferite instituții ale statului și pasul final - autorizarea.

Construirea ansamblului de locuințe sociale ce va cuprinde 48 de apartamente și garsoniere, este un pas esențial în rezolvarea problemelor locative pentru mulți dintre azugeni, indiferent de vârstă, iar lucrările vor începe imediat ce vremea ne va permite”, a anunțat primarul orașului, Ciprian Barbu.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în ianuarie 2020, de către directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, și Ciprian-George Barbu, primarul orașului Azuga. Pentru realizarea investiției, Primăria Orașului Azuga beneficiază de finanțare nerambursabilă din Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 13 – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 9b - „Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale”, Obiectivul specific 13.1 - „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii din România”, a anunțat ADR Sud Muntenia.

În cadrul proiectului, care are un buget estimat la 18.212.962,14 de lei, administrația locală a inclus construirea a trei blocuri de locuințe sociale, pentru asigurarea  necesarului de spațiu locativ, și va realizarea de lucrări de modernizare pentru 11 străzi, avându-se în vedere amenajarea de trasee pietonale, efectuarea unor marcaje și instalarea sistemelor de semaforizare. "Implementarea acestor măsuri va contribui la îmbunătățirea activității economice din Azuga, a sectorului cultural-educativ, precum și a turismului și serviciilor, generându-se pe această cale o creștere a nivelului de trai atât pentru cei 4.440 de locuitori din orașul Azuga, cât și pentru cei din zonele rurale învecinate deservite", explicau, la vremea respectivă, reprezentanții ADR Sud Muntenia.

Termenul de finalizare a proiectului este 30 noiembrie 2022. Potrivit informațiilor furnizate de ADR, din valoarea totală, o sumă de peste 14,6 milioane de lei este alocată din Fondul European de Dezvoltare Regională, contribuția din bugetul de stat depășește 2,2 milioane de lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de peste 344.000 de lei. Autorizația de construire menționează că, în cazul celor trei blocuri, valoarea declarată a lucrărilor este de aproximativ 7,62 milioane de lei.

 

 

Sursa proiecție: Primăria Azuga

 

 

 

Image
Image
Image