Autoritățile au ajuns la un acord cu Veolia. CE TARIF este prevăzut în contractul PRELUNGIT până în 2022

Municipalitatea ploieșteană a anunțat, marți, că s-a ajuns, în sfârșit, la un acord cu reprezentanții operatorului de termoficare Veolia Energie Prahova, în sensul că părțile - Primria Ploiești și CJ Prahova, respectiv Veolia Energie Prahova - au convenit, de principiu, asupra prelungirii contractului în vigoare, de furnizare a energiei termice şi a apei calde, pe o perioadă de 3 ani şi 14 zile, mai exact până la 15 mai 2022.

"Aceasta era una dintre recomandările din «Studiul de oportunitate privind gestiunea serviciului de alimentare cu energie termică produs în mod centralizat în sistem producţie – transport – distribuţie la nivelul judeţului Prahova pentru Municipiul Ploieşti» realizat de consultantul RomCapital Invest SA", menționează reprezentanții administrației locale.

Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova urmează să valideze prelungirea contractului.

CL Ploiești a fost convocat, deja, în ședință de îndată, pentru marți după-amiază.

"În urma celor două şedinţe, preţul gigacaloriei va fi de 237,35 lei + TVA, până la aprobarea unui nou tarif, conform noii formule de calcul stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), aşa cum presupune legislaţiei în vigoare. Primăria Municipiului Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova îşi arată disponibilitatea de a suporta, prin subvenţie, costurile pentru populaţie, generate de creşterea preţului gigacaloriei în conformitate cu noul contract, astfel încât facturile pentru consumatorii casnici să nu crească. Cuantumul subvenţiilor va fi stabilit în şedinţe succesive de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean, odată cu aprobarea bugetelor pe 2019 ale celor două instituţii. De asemenea, în noul contract, se regăsesc obligativitatea Veolia Energie Prahova de a face investiţii de 17 milioane de lei şi lucrări de mentenanţă de 10 milioane de lei, care au ca scop scăderea nivelului pierderilor din sistem", mai precizează administrația ploieșteană, în informarea transmisă marți.

„Așa cum am promis, cele două obiective asumate vor fi atinse: nu se opreşte apa caldă de la 1 mai, la fel cum preţul gigacaloriei va fi subvenţionat de Primărie şi Consiliul Judeţean, pentru a nu afecta facturile plătite de ploieşteni. Nu a fost o negociere simplă, ba dimpotrivă, dar interesul ploieștenilor a fost reprezentat și protejat, iar la final am ajuns la un consens. Așa cum am spus, de fiecare dată, am negociat un contract nou cu Veolia, de data aceasta corect și pentru ploieșteni”, a declarat Adrian Dobre, primarul Municipiului Ploieşti.

„Este bine că s-a ajuns, într-un final, la un acord care să asigure continuarea serviciului de furnizare a apei calde şi căldurii în Ploieşti. Consiliul Judeţean a fost în permanenţă un partener corect de discuţie atât cu Primăria, cât şi cu operatorul Veolia. În calitate de preşedinte CJ, voi susţine acordarea din partea instituţiei pe care o conduc a unei subvenţii care să contribuie, alături de suma acordată de Consiliul Local Ploieşti, la o factură cât mai mică pentru ploieşteni în această iarnă”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

 

Image
Image
Image
Image