BUGET 2020 | Viceprimarul Ploieştiului propune investiţii pentru o staţie de monitorizare a aerului şi un laborator mobil

BUGET 2020 | Viceprimarul Ploieştiului propune investiţii pentru o staţie de monitorizare a aerului şi un laborator mobil

După o lungă perioadă în care autorităţile locale s-au tot plâns că nu au pârghii şi atribuţii în domeniul combaterii poluării, conducerea Primăriei Ploieşti discută despre investiţii pentru îmbunătăţirea reţelei de monitorizare a calităţii aerului. Viceprimarul Cristian Ganea a anunţat că va susţine introducerea în bugetul local pe 2020 a unor sume pentru achiziţia de aparatură.

Viceprimarul a propus realizarea unor investiţii, în acest an, pentru achiziţionarea unei microstaţii de monitorizare a calităţii aerului, cu senzori amplasaţi în mai multe zone din oraş, şi a unui laborator mobil, care să poată fi trimis la diverse intervenţii punctuale, în funcţie de reclamaţiile primite la dispeceratul Primăriei. "Susţin orice proiect menit să ajute la îmbunătăţirea calităţii aerului în municipiul Ploieşti. Am propus ca în bugetul pentru anul 2020 să fie alocată suma de un milion de lei, necesară achiziţionării unei microstaţii de monitorizare şi a unui laborator mobil. Microstaţia va avea peste 100 de senzori montaţi în diverse puncte din oraş, iar informaţiile vor fi vărsate într-un sistem informatic. Laboratorul mobil va putea fi trimis la orice oră, în orice zonă din oraş unde sunt reclamate depăşiri ale noxelor. Astfel, putem avea informaţii în timp real privind calitatea aerului din oraş şi vom putea sesiza Garda de Mediu atunci când sunt constatate depăşiri ale normelor. Ploieştenii au nevoie de aer curat şi nu avem voie să susţinem că «merge şi aşa» şi să încercăm să negăm realitatea!", a afirmat Cristian Ganea, într-un mesaj publicat luni pe pagina personală de Facebook.

Anunţul vine în contextul în care şi primarul Dobre arată de ceva vreme o atenţie sporită acestui domeniu, cu propuneri din partea sa pentru modificarea legislaţiei de profil şi înăsprirea sancţiunilor pentru poluatori, pichetări la Ministerul Mediului în precedenta guvernare şi o masă rotună cu asociaţiile implicate în combaterea poluării, concretizată prin protocolul "Ploieşti Verde".

Image
Image
Image