Căruţele din Ploieşti nu se mai ridică în zilele de sâmbătă şi duminică şi de sărbătorile legale. Vezi motivul!

În 2018, autorităţile ploieştene le spuneau "adio!" căruţelor din municipiu, odată cu adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care circulaţia atelajelor hipo era complet interzisă pe domeniul public, iar proprietarii, la fel ca ploieştenii care foloseau căruţuri pentru transportul de deşeuri, riscau amenzi substanţiale. Amenzile se aplică, însă la ridicarea căruţelor apar unele blocaje. Motivul este unul simplu: SGU, structura care ar trebui să facă acest lucru, nu are echipaje disponibile tot timpul. Acest lucru ar urma să se remedieze în viitorul apropiat, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Ploieşti, cei care dau amenzile şi care anunţă că au iniţiat discuţiile cu reprezentanţii SGU pentru extinderea programului.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, s-a plâns marţi, într-o conferinţă de presă, că procedura de ridicare a acestor atelaje este blocată în weekend, când nu lucrează angajaţii de la SGU care deservesc platforma necesară la transportul căruţelor sau căruţurilor. La rândul său, directorul interimar al Poliţiei Local Ploieşti, Adrian Vaida, a confirmat că în weekend-ul proaspăt încheiat au fost date patru amenzi contravenţionale, însă nu au putut fi confiscate şi căruţele.

"Conform protocolului, SGU trebuie să asigure platforma pentru ridicarea şi transportul acestor atelaje. Cei de la SGU nu lucrează în zilele de sâmbătă şi duminică şi de sărbătorile legale. Am iniţiat o discuţie, solicitându-le să ne asigure spirijinul şi în aceste zile şi să facem un program de intervenţie zilnic, la două schimburi", a declarat directorul Poliţiei Locale.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

E OFICIAL! Căruţele sunt interzise în Ploieşti, la fel şi căruţurile cu deşeuri

Autoritățile din Ploiești au confiscat cinci atelaje hipo, în prima săptămână de la interzicerea circulației căruțelor

Acesta a mai precizat şi că hotărârea forului legislativ de anul trecut a dus la o reducere semnificativă a numărului de căruţe care circulă pe străzile din Ploieşti, afirmând că acestea au dispărut total din zona centrală, dar îşi mai fac uneori apariţia pe la periferie.

Image
Image
Image