Ce se întâmplă cu proiectul centrului de radioterapie oncologică din Ploieşti. Vezi când încep lucrările!

Anunţat încă din 2018, în baza unui parteneriat prin care Ministerul Sănătăţii aduce dotările medicale iar autorităţile locale trebuie doar să realizeze clădirea, noul laborator de radioterapie oncologică propus în Ploieşti va prinde contur în acest an. Conducerea Primăriei anunţă că lucrările vor începe imediat ce vremea va permite şi că, în teorie, ele trebuie finalizate până la 31 decembrie.

La finalul anului trecut, conducerea Primăriei Ploieşti aştepta proiectul tehnic, în contextul în care contractul deja semnat prevede atât proiectare cât şi execuţie. Proiectul tehnic a fost livrat şi deja aprobat în Comisia Tehnică de Avizare, a anunţat, luni, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, care a declarat că lucrările vor fi demarate imediat ce temperaturile exterioare vor permite.

"Lucrările vor începe imediat ce vremea o vor permite. Teoretic, până la sfârşitul anului trebuie terminate, altfel ar exista riscul pierderii finanţării. Şi aşa suntem la limită, dar am făcut dovada că ne dorim să derulăm această investiţie, având semnat contractul pentru proiectare şi execuţie", a explicat Adrian Dobre. Finanţarea va fi asigurată din fonduri primite de la Consiliul Judeţean Prahova şi trageri din creditul bancar luat de administraţia locală.

Primarul a făcut referire la riscul de a pierde finanţarea asigurată de Ministerul Sănătăţii pentru aparatura medicală, în contextul în care, conform parteneriatului, autorităţile locale trebuie doar să asigure clădirea care va găzdui noul laborator şi utilităţile.  Opt centre de radioterapie ar urma să fie construite, în aceeaşi modalitate, în toată ţara, proiectele fiind în diverse stadii de execuţie, motiv pentru care şi termenele au tot fost prelungite. În timp ce la Ploieşti, ca şi în alte localităţi, lucrările abia acum încep, în Baia Mare de exemplu laboratorul a fost inaugurat în aprilie 2019 (în foto, sursa: ziarmm.ro).

PE ACELAŞI SUBIECT:

2020 se anunţă un nou an sărac în investiţii la Ploieşti. Ce priorităţi a anunţat primarul Dobre

VIDEO | Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru viitorul laborator de radioterapie oncologică la Ploieşti

Investiție de aproape 15.000.000 de lei pentru construirea Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte de la Ploiești

Noul centru de radioterapie se numără printre priorităţile anunţate pentru 2020 de primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, dar şi de viceprimarul Cristian Ganea. Aici ar urma să se trateze câteva sute de pacienţi cu afecţiuni oncologice din întregul judeţ, în condiţiile în care, în prezent, cele mai apropiate centre de tratament pentru aceşti oameni sunt în Braşov sau Bucureşti, cu liste de aşteptare foarte lungi.

Image
Image
Image