CJ Prahova a alocat 23 de milioane de lei pentru lucrări în 99 de localități prahovene. Lista completă a proiectelor finanțate

CJ Prahova a alocat 23 de milioane de lei pentru lucrări în 99 de localități prahovene. Lista completă a proiectelor finanțate

Consiliul Județean Prahova a adoptat, în ședința de luni, proiectul de hotărâre privind asocierea judeţului cu aproape 100 de localităţi din judeţ, precum şi alocarea unor sume în vederea realizării unor obiective de interes public. În total, au fost alocate fonduri de aproximativ 23 de milioane de lei, pentru peste 130 de proiecte din aproape toate localitățile din Prahova.

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că, în mare parte, banii distribuiți reprezintă economiile făcute până acum la capitolul cheltuieli, în principal la deszăpezire.

"Fără a ține cont de apartenența primarilor, pentru 99 de orașe și comune prahovene s-a alocat astăzi suma totală de 23 de milioane de lei, fonduri ce vor merge către lucrări de reparații la infrastructura rutieră, la școli și grădinițe, cămine culturale, pentru alimentări cu apă și gaze naturale, pentru locuri de joacă și baze sportive, precum și pentru susținerea funcționării unei unități de asistență medico-socială. În funcție de solicitările primite de la primarii localităților prahovene, s-au alocat fonduri și pentru modernizarea sistemelor de iluminat public sau pentru instalarea de sisteme de supraveghere video, necesare pentru a crește siguranța cetățenilor. Parcurgem cu toții o perioadă dificilă. Este cu atât mai important să găsim soluții pentru comunitățile din care facem parte, pentru că doar colaborând și lăsând deoparte divergențele politice, vom reuși să dezvoltăm, cu adevărat, Prahova", a transmis președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Din total, 500.000 de lei merg la Ploiești, pentru rețeaua de canalizare plajă (PT+execuție și dirigenție de șantier) și reabilitarea adăpostului pentru animale exotice, ambele investiții fiind propuse de Administrația Parcului "Constantin Stere". De asemenea, 600.000 de lei au fost alocați pentru funcționarea Unității de Asistență MedicoSocială Boldești-Scăeni.

În mediul rural, cele mai mari fonduri au fost distribuite la Valea Călugărească, pentru amenajarea a două intersecții pe DN 1B (400.000 lei), modernizarea străzii Gării din Poiana Câmpina (450.000 de lei) , construirea grădiniței din com. Cornu (400.000 de lei), reparația DC 20 Schiulești-com. Izvoarele (350.000 de lei), construirea unui teren de sport sintetic cu nocturnă în satul Mălăiești-com. Râfov (350.000 de lei).

Lista completă a proiectelor pentru care CJ a alocat finanțare, prin parteneriate cu localitățile, poate fi consultată aici.

Image
Image
Image
Image