Consiliul Județean ar putea prelua stația de epurare din Ploiești

Consiliul Județean ar putea prelua stația de epurare din Ploiești
Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat că ia în calcul preluarea de la Primărie a stației de epurare din Ploiești și finalizarea proiectului cu fonduri de la bugetul județului (Foto: captură video)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean Prahova s-ar putea implica în proiectul de finalizare a lucrărilor la noua stația de epurare din Ploiești. Președintele instituției, Iulian Dumitrescu, a anunțat recent că ia în calcul preluarea stației de la Primărie și alocarea unor fonduri din bugetul județului pentru finalizarea ei.

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a anunțat, în ședința de zilele trecute a CJ, că a discutat cu vicepreședintele instituției, Dumitr Tudone, și cu directorul Hidro Prahova, Dorin Lețea, despre varianta preluării în patrimoniu a noi stații de epurare, care se află de ani buni în lucrări.

El a punctat că proiectul ar fi unul benefic pentru ploieșteni, amintind că municipalitatea, care încă folosește fosta stație de epurare, total depășită din punct de vedere tehnic, e obligată să plătească anual penalități de ordinul milioanelor de lei către Apele Române.

Consiliul Județean ar putea prelua proiectul noii stații de epurare din Ploiești

„E clar că soluția la stația de epurare e s-o termină pe cea veche, că altfel o să dăm o grămadă de bani înapoi. Le-am spus domnului Lețea și domnului Tudone să vadă și partea juridică, poate o cerem cât mai curând de la Ploiești, ei având tot felul de probleme și mai bine să încercăm să-i ajutăm și noi cu treaba asta. Pe ploieșteni, nu pe ilustrul candidat al colegilor mei de coaliție la Primăria Ploiești”, a afirmat Iulian Dumitrescu.

Despre situația proiectului noii stații de epurare din Ploiești a vorbit și consilierul județean Emil Calotă, fost primar al municipiului, în mandatul căruia a început investiția respectivă: „Trebuie să fim conștienți că Ploieștiul, din punctul de vedere al epurării chimico-biologie, se găsește într-un impas. O stație modernă, care a fost demarată cu ani buni în urmă, în momentul acesta se găsește într-un stadiu de «înghețare» a investiției, în ciuda faptului că echipamentele sunt aduse pe bani europeni de ani buni. Informațiile din spațiul public arată că municipalitatea a comandat și a plătit o expertiză vizavi de stadiul investiției. După opinia mea, problema Ploieștiului nu înseamnă doar amenzi de la autoritatea de mediu de ordinul milioanelor de lei pe an, înseamnă și niște bani foarte mulți care probabil trebuie returnați de autoritatea locală către Bruxelles, către Comisia Europeană, plus infringementul care probabil va «curge» pe România”.

„E o chestiune absolut incredibilă, este după opinia mea o lipsă de implicare criminală. Credeți-mă că nu exagerez, pentru că ceasul al doisprezecelea înseamnă sfârșitul acestui an. Mai sunt trei luni, nu poți să termini o investiție în care echipamente aduse pe bani europeni sunt devalizate, pentru că nimeni nu le protejează. Municipiul Ploiești trebuie să termine modelul struțului de a face politică. Orașul suferă. În momentul acesta, toate apele murdare trec numai printr-o treaptă mecanică, adică, să înțelegem cu toții, e o sită, care separă impuritățile mecanice dincolo de anume dimensiuni, dar conținutul nociv afectează pârâul Dâmbu și, de aici mai departe, bazinul hidrografic. Acea expertiză n-a produs consecințe, iar eu speram ca la un moment dat să preluăm problema și s-o rezolvăm, pentru că există o anumită forță, administrativă, financiară, managerială și așa mai departe, pe care Consiliul Județean trebuie s-o valorifice”, a completat consilierul județean Emil Calotă.

Image