CORONAVIRUS PLOIEŞTI | Primăria le oferă 60 de apartamente medicilor, ca să nu-şi expună familiile pe durata pandemiei

CORONAVIRUS PLOIEŞTI | Primăria le oferă 60 de apartamente medicilor, ca să nu-şi expună familiile pe durata pandemiei

Aflaţi în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, medicii ar putea să primească, la Ploieşti, garsoniere şi apartamente din partea Primăriei, gratuit, pe durata crizei, astfel încât să poată sta aici şi să nu îşi pună în pericol familiile.

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, a anunţat că lucrările la blocurile sociale de pe strada Libertăţii, vizavi de Gara de Vest, s-au finalizat, şi a propus ca aceste locuinţe să le fie acordate medicilor, temporar şi gratuit. Edilul a estimat că ar mai fi nevoie de două zile pentru asigurarea unor dotări minime şi spune că 60 de apartamente sau garsoniere din totalul de 120 din ansamblul rezidenţial realizat de muncipalitate pot fi oferite în această zonă. Ideea este de a le oferi cadrelor medicale o variantă de siguranţă, în scenariul în care vor intra în contact cu pacienţi onfectaţi cu COVID-19. Viceprimarul a mai precizat şi că, la finalul crizei, apartamentele vor fi dezinfectate şi îşi vor recăpăta destinaţia iniţială, de locuinţe sociale.

"Avem gata blocurile din cartierul 9 Mai, cele a căror construcţie a început acum mulţiani de zile. Ne-am gândit că putem să venim în sprijinul medicilor. Vom dota 60 de garsoniere şi apartamente cu un minim necesar, respectiv pat, masă, scaune, televizor, plită de gătit. În acest fel, cadrele medicale vor putea veni aici pentru orele libere în situaţia în care vor dori să evite să aungă acasă şi astfel să rişte să pună în pericol propria familie", ne-a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

Potrivit unot surse din Primărie, se pare că după propunerea viceprimarului ar fi apărut şi unele discuţii despre o posibilă amenajare a unui centru de carantină aici, în situaţia în care virusul ar atinge o evoluţie alarmantă.

(Foto: arhivă)

Image
Image
Image
Image