Cristian Ganea, acuze grave pentru primarul Ploieştiului: "Şi-a propus distrugerea Primăriei prin angajarea clientelei de partid"

Continuă seria de replici dure între reprezentanţii administraţiei ploieştene, începută la şedinţa de joi a Consiliului Local, când au fost majorate salariile din Primărie şi tariful la gigacalorie. În zilele ce au urmat acestor decizii, scandalul s-a mutat în mediul online, unde primarul îi acuză pe reprezentanţii PSD şi ALDE de iresponsabilitate, iar aceştia spun că edilul încearcă să devieze atenţia de la propriile eşecuri. Ultimul atac a fost lansat de viceprimarul Cristian Ganea, care reclamă că Adrian Dobre şi-a acordat spor pentru proiectele europene şi ar fi redus standardele privind calificarea funcţionarilor, pentru a putea angaja "clientela de partid".

"La ședința de ieri (n.r. a Consiliului Local) nu a fost vorba de mărire, nu asta s-a întâmplat. A fost doar aplicată legislația unitar în domeniul salarizării. Ceea ce nu ştiţi dumneavoastră este că primarul Dobre dorea să mărească salariile consilierilor personali, care și asa nu fac nimic, dar sunt veniți pe linie de partid. Poate vreţi să ştiţi că primarul Dobre şi-a propus distrugerea Primăriei prin angajarea clientelei de partid, fără calificări şi specializări", a scris viceprimarul Ganea, vineri seară, pe pagina personală de Facebook.

"Dovadă stă nota internă prin care primarul dorește eliminarea specializarilor din fișa postului pentru fiecare funcționar public, pentru a putea angaja oamenii din partid, fără pregătire, dar care nu ţin cont de respectarea legislației şi doar de ordinele de la partid. Dovadă stau cele 2 note interne date la un interval de 2 ani. Ele vă arată şi transformarea hidoasă a primarului și minciunile pe care le rostește cu atâta seninătate. Primarul Dobre nu va spune că el, de fapt, şi-a acordat spor de 25% pentru fonduri europene, iar salariul dumnealui este în jur de 25000 de lei. Da aţi înţeles bine suma. Dar când nu ştii ce ai de făcut şi când nu ştii să conduci o instituție îţi acuzi oamenii din subordine. Nu aşa se face management", a completat viceprimarul Ploieştiului.

În privinţa salariilor, pe ordinea de zi a şedinţei de joi a forului legislativ ploieştean au existat două proiecte, unul iniţiat de primar, care propunea plafonarea la nivelul din 2018, şi unul iniţiat de cei doi viceprimari, care a şi fost aprobat, care viza o majorare de aproape 10%. E drept că, dacă ne uităm pe cifrele propuse, şi proiectul de aşa-zisă plafonare cu care venise Adrian Dobre propunea o majorare de lefuri pentru anumite categorii de angajaţi. Erau vizaţi, conform acelei propuneri care a picat la vot, cei încadraţi pe posturi de personal contractual, care de regulă au salarii mai mici decât funcţionarii publici şi care, în proiectul propus de primar, ar fi beneficiat de unele măriri. Propunerea le poate da apă la moară cârcotaşilor, care ar putea nota, de exemplu, că şi consilierii personali ai primarului sunt încadraţi pe posturi de personal contractual. În lista înaintată de primar, un consilier debutant din categoria personalului contractual ar fi avut un salariu brut lunar care pornea de la 2.526 de lei şi putea ajunge, în funcţie de vechime, la 2.653, 2.785, 2.855 sau chiar 2.926 de lei. Prin comparaţie, în vechea hotărâre de Consiliu Local prin care erau stabilite salariile, datând din decembrie 2017, pentru acelaşi post salariile erau prevăzute, tot în funcţie de clasele de vechime, la valorile de 2.165, 2.273, 2.387, 2.447 şi respectiv 2.508.

Aşteptăm un punct de vedere din partea primarului Ploieştiului cu privire la acuzaţiile aduse din partea vicelui.

Image
Image
Image