Cu toată criza, Primăria Ploieşti va scoate la concurs zece posturi

Cu toată criza, Primăria Ploieşti va scoate la concurs zece posturi

Consiliul Local a aprobat organizarea unor concursuri pentru ocuparea a zece posturi în Primăria Ploieşti, printre care cel de director executiv la Juridic, un şef de birou la Trafic Urban şi şapte posturi la managementul proiectelor europene.

La concurs vor fi scoase un post de director executiv din cadrul Direcţiei Administraţie Publică, Juridic-Contencios, Achiziţii Publice, Contracte, o funcţie publică de execuţie de consilier, clasa I, grad profesional superior şi o funcţie publică de conducere de şef birou din cadrul Biroului Mobilitate şi Trafic Urban din Direcţia Tehnic-Investiţii şi şapte posturi de execuţie din cadrul Compartimentului Manageri Proiecte din Direcţia Relaţii Internaţionale dintre care patru funcţii publice de execuţie de consilier, clasa I, grad profesional asistent şi trei funcţii de personal contractual de execuţie de inspector de specialitate, studii superioare, grad profesional IA. Autorităţile ploieştene mai explică faptul că aceste ultime şapte posturi sunt create, conform unei adrese oficiale din partea Prefecturii Prahova, pentru gestionarea proiectelor europene, urmând ca ele să fie ocupate pe perioadă determinată, cât ţin şi proiectele.

Decizia a trebuit să treacă prin forul legislativ, în contextul în care consilierii din majoritatea PSD-ALDE stabiliseră încă de anul trecut, odată cu actualizarea nivelului salarial, că nu se mai pot organiza concursuri de angajare decât cu acordul Consiliui Local, limitând astfel una dintre puţinele "pârghii" pe care primarul liberal le mai avea pentru a-şi impune voinţa în administraţia locală. Deşi aprobarea a venit acum, conducerea Primăriei a dat asigurări că toate concursurile de angajare se vor ţine după ieşirea din starea de alertă generată de pandemie. Cu toate astea, nişte cârcotaşi se laudă că ştiu de pe acum cine o să câştige concursul, cel puţin privind postul de şef de birou din cadrul Direcţiei Tehnice.

Image
Image
Image