fbpx

Drumul spre Gura Diham a fost, în sfârșit, asfaltat. Cum arată acum traseul turistic

Image
Image

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că s-a încheiat modernizarea drumului care face legătura între orașul Bușteni și stațiunea Gura Diham. De fapt, este greu de vorbit despre o modernizare, pentru că din traseul respectiv mai rămăseseră, de ani buni, doar petice ciment, praf și urme de pietriș.

"Având în vedere zona de munte a județului Prahova și potențialul turistic ridicat al acesteia, am considerat oportună modernizarea drumului DC 132, din localitatea Bușteni, prin turnarea unor straturi de îmbrăcăminte bituminoasă ușoară. Acest drum face legătura între DN 1- strada Nestor Ureche – Cabana Gura Diham (4 km); zona este tranzitată de un număr foarte mare de turiști iar drumul menționat anterior devenise aproape impracticabil, fiind un drum pietruit. Voi continua să dezvolt infrastructura rutieră la nivelul județului Prahova, deoarece aceasta este esenţială pentru comunitate, pentru prahoveni dar şi pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în regiune", a scris Bogdan Toader pe pagina sa de Facebook, unde a postat și o filmare realizată cu drona, în zona respectivă.

Drumul, parte din câteva trasee turistice care pornesc din Bușteni, trece prin unul dintre cele mai căutate campinguri din țara noastră. Mii de turiști trec anual pe aici, iar câteva sute de corturi sunt amplasate pe durata verii, în apropierea cabanei Gura Diham, unele dintre ele rămânând aici în tot sezonul cald.

În ciuda faptului că era utilizat de un număr mare de turiști, de zeci de ani starea acestui drum era deplorabilă. Iar situația s-a înrăutățit cu fiecare an, până la modernizare fiind doar o sursă de praf și mizerie, nicidecum o cale de acces sau o potecă demnă de un traseu montan.

Puteți vedea AICI cum arată acum traseul între stațiunea Bușteni și cabana Gura Diham.

 

 

 

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.