FOTO | Asfaltul răzuit de pe Bulevardul Independenței ajunge la... cimitir

FOTO | Asfaltul răzuit de pe Bulevardul Independenței ajunge la... cimitir
SGU vrea să recicleze asfaltul frezat de pe Bulevardul Independenței și să-l folosească pentru reabilitarea aleilor deteriorate de la Cimitirul Mihai Bravu (Foto: SGU Ploiești)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

SGU Ploiești a găsit o soluție inedită pentru reabilitarea aleilor deteriorate de la Cimitirul Mihai Bravu. Cu sprijinul Primăriei, societatea a luat asfaltul răzuit odată cu lucrările de modernizare de pe Bulevardul Independenței și vrea să-l recicleze.

Bitumul frezat de pe bulevard a fost dus la Cimitirul Mihai Bravu, din estul Ploieștiului, unde urmează să fie reciclat.

Pentru moment, aleile deteriorate din interiorul cimitirului au fost acoperite cu materialul rezultat din procesul de frezare a asfaltului. Conducerea societății vrea să meargă mai departe și intenționează ca, din bugetul anului viitor, după încălzirea vremii, să folosească două utilaje care să recicleze aceste resturi bituminoase și să le transforme la loc în mixtură asfaltică, anunță Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, într-un comunicat de presă transmis luni.

SGU Ploiești vrea să recicleze asfaltul frezat de pe Bulevardul Independenței

Lucrările vor fi derulate în regie proprie de către SGU, care a luat această măsură pentru reabilitarea aleilor de acces din cimitir, în condițiile în care multe dintre ele sunt vizibil deteriorate și nu au mai fost reparate de ani buni.

„Pentru a reduce disconfortul creat în urma deteriorării unor porțiuni ale aleilor Cimitirului Mihai Bravu, societatea noastră continuă acoperirea lor cu material rezultat din procesul de frezare a asfaltului de pe Bulevardul Independenței, beneficiind de sprijinul municipalității în acest sens. Precizăm că soluția aleasă este una temporară, având în vedere faptul că repararea aleilor se va realiza în regie proprie, cu ajutorul a două mini-utilaje de transformare a resturilor bituminoase în mixtură asfaltică (reciclare). Intervențiile menționate vor avea loc în cursul anului viitor, în funcție de condițiile meteorologice”, a anunțat SGU Ploiești, într-un comunicat transmis luni.

„Reamintim faptul că, în perioada anterioară, societatea noastră a reparat, prin asfaltare, mai multe perimetre deteriorate ale aleilor din celelalte cimitire, în contextul în care a beneficiat de un buget cu mult mai mic în raport cu necesarul de resurse, aprobat de Consiliul Local al municipiului”, se mai arată în comunicatul transmis de societatea deținută de administrația ploieșteană.

Image