FOTO | Cum vor arăta noile pasarele pietonale din Sinaia

FOTO | Cum vor arăta noile pasarele pietonale din Sinaia
Previous Next

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a publicat primele proiecții din cadrul proiectului care vizează creșterea mobilității urbane în stațiunea prahoveană.

"De la un capăt la altul Sinaia crește orașul viitorului.

Cum ar fi dacă drumul de acasă către locul de muncă, școală, prieteni și părinţi sau întâlniri ar lua forma unei experiențe care să te conecteze cu natura, să îți aducă visare și mai ales să îţi reducă din greutatea deplasării ?

Vă împărtășesc azi primele imagini ale proiectului care va redefini mobilitatea urbană și va crește calitatea vieții noastre. Realist o să avem până la doi ani de lucrări dar abia aştept să ne întâlnim la înălțime.

Eu nu am putut alege imaginea preferată, noaptea este magică dar nu pot lăsa priveliștea muntelui pe locul doi, pe voi care vă atrage mai mult?", a scris Vlad Oprea pe pagina sa de Facebook.

În vara anului trecut, orașul Sinaia a semnat cu ADR Sud Muntenia un nou contract de finanțare în valoare de aproximativ 22,7 milioane de lei pentru proiectul „NOCO2 - Cale pentru pietoni”.

"Primăria Orașului Sinaia, în calitate de beneficiar, a valorificat oportunitățile de finanțare prin Regio (Programul Operațional Regional 2014 – 2020), în cadrul Axei prioritare 3 - «Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon», Prioritatea de investiții 4e «„Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare», Obiectivul specific 3.2 -  «Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă».

Inițiativa autorităților locale din Sinaia are în vedere creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de carbon, prin crearea unui traseu pietonal care să determine o creștere a interesului pentru circulația fără autoturisme private. Prin implementarea acestui proiect, turiștii și populația orașului vor beneficia de un pasaj pietonal integrat ce va asigura o tranzitare mai atractivă a stațiunii, diminuându-se totodată emisiile de gaze cu efect de seră. De asemenea, persoanele cu dizabilități vor avea la dispoziție o infrastructură de circulație pietonală accesibilă", anunțau, la vremea respectivă, reprezentanții ADR Sud Muntenia.

Proiectul „NOCO2 - Cale pentru pietoni” are o valoare totală de 22.755.436,29 lei, din care peste 19 milioane de lei sunt alocați din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproape trei milioane de lei provin din bugetul de stat, în timp ce peste 450 de mii de lei constituie cofinanțarea beneficiarului.

Perioada de implementare a acestui proiect este de 45 de luni, începând cu 1 martie 2018.

Sursa foto: Primăria Sinaia

 

Image
Image
Image
Image