FOTO | Producătorul polonez Solaris anunță livrarea a 20 de troleibuze pentru municipiul Ploiești

FOTO | Producătorul polonez Solaris anunță livrarea a 20 de troleibuze pentru municipiul Ploiești
Previous Next

Firma Solaris, continuatoarea fostei Neoplan Polonia, a publicat, pe pagina de Facebook și pe site-ul propriu, un anunț privind livrarea, către Ploiești, a 20 de troleibuze. Este vorba despre vehiculele cumpărate de Ministerul Dezvoltării pentru mai multe localități din țară, inclusiv pentru municipiul prahovean.

"Municipiul Ploieşti va beneficia de 20 de troleibuze noi, complet electrice, ce vor fi utilizate pe cele două trasee de troleibuze existente, care înregistrează zilnic o frecvenţă ridicată de călători, respectiv  ruta 44 (11 troleibuze) şi ruta 202 (9 troleibuze). Noile mijloace de transport public vor asigura funcționalitatea la capacitatea de 100% a liniilor existente de troleibuz și respectarea orarului curselor, inclusiv la orele de vârf", anunţa Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă transmis luna trecută.

Municipalitatea detalia, atunci, că troleibuzele au o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 de locuri pe scaun, şi vor contribui la creșterea calității aerului, asigurarea de condiţii superioare de transport, prin dotările de care vor dispune, respectiv podea joasă, 100% electrice, cu emisii  zero, vor fi mai puțin zgomotoase, cu facilități STI – sisteme inteligente de transport, în condițiile în care se estimează și creșterea gradului de utilizare a acestui mijloc de transport la nivel local,  în defavoarea transportului auto privat. Totodată, cele 20 de troleibuze achiziţionate în cadrul acestui proiect vor veni dotate cu sistem de informare a pasagerilor, tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare.

În materialul dedicat acestei achiziții, firma Solaris menționează că noile troleibuze pe care le livrează Ploieștiului vor înlocui aproximativ jumătate din actuala flotă a municipiului.

"Ploieștiul intră, astfel, în grupul celor aproape 750 de orașe care utilizează vehicule produse de noi", a declarat Petros Spinaris, unul dintre reprezentanții producătorului polonez.

În municipiul prahovean vor ajunge 20 de troleibuze din modelul Trollino, cu o lungime de 12 metri. Vehicule similare au mai fost livrate de Solaris la Baia Mare, Galați și Cluj-Napoca.

Image
Image
Image
Image