Incubator de idei | Consiliul pe Probleme de Tineret s-a reunit azi în Ploieşti, la 3 ani de la înfiinţare

Incubator de idei | Consiliul pe Probleme de Tineret s-a reunit azi în Ploieşti, la 3 ani de la înfiinţare

Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Ploieşti, o structură fără personalitate juridică, creată sub egida Consiliului Local, s-a reunit joi, la sediul Primăriei, pentru o şedinţă de prezentare, la trei ani de la înfiinţarea oficială. În varianta optimistă, acest for ar trebui să funcţioneze ca o fabrică de idei pentru autorităţile locale, favorizând dialogul social şi elaborarea şi monitorizarea politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local.

Consiliul, la care au aderat reprezentanţii mai multor ONG-uri active în Ploieşti, a avut astăzi o primă şedinţă, care a avut pe ordinea de zi prezentarea membrilor, alegerea structurii organizatorice şi identificarea de nevoi şi căi de acţiune.

Acest for a fost creat prin Hotărârea Consiliului Local Ploieşti nr. 220 din iulie 2017, însă până acum nu a activat. Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook, primarul Adrian Dobre a vorbit despre oficializarea unui parteneriat: "Mulțumesc celor care au dat curs invitației mele de a se alătura Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (C.C.P.T.) al Municipiului Ploieşti. Tinerii sunt o prioritate pentru mine, iar prin acest consiliu se deschide un parteneriat oficial şi direct al autorității publice locale cu reprezentanții structurilor de/pentru tineret din municipiul nostru. Am încredere că tinerii care ni se alătură acestui demers vor veni cu inițiative și idei creative pentru Ploiești. Cererile de adeziune se pot depune în continuare la Registratura Primăriei".

"Este pacat că Administrației Publice Locale i-au trebuit nu mai puțin de 3 ani ca să pună în fapt o prevedere legală și ceea ce și-a luat ca angajament în 2017, când impreună cu Florin Ioniță și o coaliție de ONG-uri de și pentru tineret am inițiat constituirea acestui CCPT. Judecând la rece, toți constatăm că lucrurile au mers greoi în Ploiești în ultimii ani, iar aspectul acesta se vede și în (ne)dezvoltarea orașului. Motivele sunt multiple: lipsa majoritatii in CL, diversele scandaluri politice, 2 primari interimari si aşa mai departe. Este ușor să ne plângem, dar foarte greu să construim. Iar proiectele și inițiativele care au fost începute, trebuiesc duse la bun sfârșit. Consider că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și dacă ne dorim ca Ploieștiul să evolueze și să fim mândri de orașul nostru, trebuie să fim parte a schimbării", a comentat şi preşedintele asociaţiei EuroSpirit, Radu Simionescu, prezent la întrunirea de astăzi şi, de altfel, unul dintre iniţiatorii ideii de constituire a acestui consiliu consultativ.

Image
Image
Image