Duminică, 19 Ianuarie 2014 20:22

Nesimţire la Primăria Ploieşti

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Telegrama de Prahova publică în această săptămână un „mini-serial” dedicat administraţiei Bădescu şi modului în care, de un an şi jumătate, Primăria Ploieşti îşi bate joc de locuitorii oraşului. În următoarele zile vă vom prezenta cele mai clare exemple de „gogoşi” electorale, muşamalizări, minciuni şi sfidări comise de Bădescu sau de „soldaţii” pe care acesta îi susţine în funcţii.

 Iulian Bădescu a câştigat mandatul de primar al municipiului Ploieşti, în 2012, după o campanie electorală în care una dintre principalele promisiuni a fost acordarea de „pensii municipale” vârstnicilor, un angajament care a făcut vâlvă la acel moment şi care a convins probabil câteva sute, poate chiar mii de pensionari, să-i dea voturile candidatului USL. Imediat ce a ajuns la putere, primarul a anunţat că nu-s bani pentru onorarea promisiunii. N-au fost nici în 2012, nici în 2013. Într-un final, în acest an, când nu prea mai putea să invoce datoriile lăsate de predecesori şi nu mai avea nicio scuză, Bădescu tot nu va plăti pensia municipală, anunţând în presă că sumele respective vor căpăta o altă destinaţie: acoperirea gratuităţii la transportul public pentru ploieşteni, în condiţiile în care pensionarii deja aveau gratuitate.

Cu alte cuvinte, mai simplu spus, Bădescu şi-a început mandatl cu o „gogoaşă” electorală prin care şi-a dezinformat alegătorii. Culmea este că, analizând atitudinea administraţiei locale faţă de ploieşteni în ultimele 18 luni, constatăm că mandatul a continuat aşa cum începuse, cu minciuni, scumpiri ale traiului şi sfidări ale ploieştenilor de rând.

 Scumpiri peste scumpiri

 Prima propunere notabilă a primarului a vizat creşterea cu 16% a taxelor şi impozitelor locale, începând din ianuarie 2013. Totuşi, pe lângă modificările de taxe din acest an, cele din 2013 sunt o nimica toată. La un an de la acele majorări, administraţia Bădescu aprobă noua listă cu taxe şi impozite, anunţând că, în mare măsră, nu există modificri. Autorităţile uită să spună, însă, că anumite taxe speciale au crescut cu până la 614%.

În ediţia din 9 ianuarie, Telegrama a dezvăluit în exclusivitate această informaţie, privind majorarea taxelor de urbanism, precum şi a termenelor de eliberare a documentelor. Practic, pe lângă faptul că, de exemplu, taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism în regim de urgenţă pentru relaţii, informaţii, operaţiuni notariale a crescut de la 70 la 500 de lei, termenul de eliberare a actului a crescut şi el, de la două la cinci zile lucrătoare. Adică Primăria cere mai mulţi bani pentru servicii de două ori şi jumătate mai proaste. Dacă asta nu-i sfidare, atunci care?

 

Bătaie de joc

 

Pe 28 mai 2013, Telegrama a publicat articolul „Cum îşi bate Primăria Ploieşti joc de bătrâni!”, despre faptul că sute de beneficiari de ajutoare sunt chemaţi la ASSC, structură a administraţiei locale, să aducă documente doveditoare, în loc ca angajaţii administraţiei locale să se deplaseze la ei acasă pentru anchete sociale, aşa cum era normal.

Practic, din comoditate, lipsă de respect sau a proastei organizări interne, funcţionarii de la ASSC au pus pe drumuri zeci de bătrâni greu transportabili, să îndeplinească în locul lor atribuţiile de serviciu. Dacă asta nu-i sfidare, atunci care?

 


 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.