Marți, 21 Ianuarie 2014 06:15

Nesimţire la Primăria Ploieşti (II)

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Telegrama de Prahova publică în această săptămână un „mini-serial” dedicat administraţiei Bădescu şi modului în care, de un an şi jumătate, Primăria Ploieşti îşi bate joc de locuitorii oraşului. Seria începută luni continuă, astăzi, cu noi exemple de „gogoşi” electorale, muşamalizări, minciuni şi sfidări.

 Am vorbit, în ediţia de luni, despre „pensia municipală”, acea fată Morgana a administraţiei 2012-2016, despre majorarea unor taxe speciale de urbanism cu 614% în paralel cu mărirea nejustificată a termenelor pentru eliberarea actelor în regim de urgenţă, dar şi despre modul în care Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare, structură a Primăriei Ploieşti, îşi bate joc de zeci de beneficiari, punându-i să strângă acte în locul funcţionarilor şi să stea la cozi, chiar şi la temperaturi negative, pentru aşa-zise anchete sociale care ar fi trebuit în mod normal să fie făcute la ei acasă, nu la ghişeu.

Continuăm seria exemplelor cu o propunere venită recent de la conducerea Hale şi Pieţe, societate a administraţiei ploieştene, care a nemulţumit zeci de comercianţi în momentul în care a anunţat că le va impune să închirieze cântare de la H&P, contra unei taxe zilnice de patru lei fără TVA, chiar dacă mulţi dintre tarabagii deja aveau cântare proprii, mult mai performante decât cele care li se „bagă pe gât”.

„Este un abuz ce se întâmplă cu această taxă! Pe lângă asta, vorbim şi de şantaj! Ne-au ameninţat că, dacă nu plătim, ne scot din piaţă. Înţeleg că trebuie şi ei să facă bani, dar nu să ne jecmănească pe noi!”, a comentat un producător.

Subiectul spune totul despre atitudinea conducerii de la Hale şi Pieţe faţă de comercianţii din piaţa centrală. Într-un final, dacă taxa va fi impusă, va apărea un nou cost pentru vânzători, care, implicit, se va resimţi în preţurile impuse pentru ploieşteni. Dacă asta nu-i sfidare, atunci ce este?

 Oborul, dat pe ascuns

 În iulie 2013, Telegrama de Prahova a prezentat o anchetă despre conducerea Hale şi Pieţe şi procedura dubioasă prin care societatea a încredinţat un contract bănos unei firme conduse de un fost candidat USL Prahova. Scriam atunci că directorul Emanuel Adrian Ilie a organizat în propriul birou o procedură lipsită de transparenţă, în urma căreia a semnat un contract de asociere în participaţiune cu o firmă din Giurgiu, pentru modernizarea Oborului. Firmă care, apropo, este condusă de Alexandru Ştefănescu, nimeni altul decât fostul candidat USL Prahova la alegerile parlamentare, în colegiul pentru deputaţi din sud-vestul judeţului.

 

Mai trebuie spus că procedura a fost organizată fără acordul Adunării Generale a Acţionarilor de la Hale şi Pieţe, lucru confirmat de consilierii locali prezenţi în AGA. Aceştia spun că a existat doar o discuţie de principiu, dar niciodată nu au aprobat aşa ceva. În stilul pur românesc, directorul societăţii a transformat „discuţia de principiu” în „aprobarea din partea AGA” şi s-a acoperit cu hârtii ulterior derulării procedurii de selectare a firmei.

Dacă asta nu-i sfidare, atunci ce e?

Bătaie de joc la Patrimoniu

 După Hale şi Pieţe, Direcţia de Urbanism şi Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare, un alt exemplu de sfidare şi incompetenţă vine de la Direcţia de Patrimoniu a Primăriei Ploieşti. La începutul acestei luni, Telegrama a publicat un articol cu titlul „Cum îşi bate joc Primăria Ploieşti de sute de patroni. Petrache stinge lumina!”, în care vă povesteam cum sute de persoane care au avut convenţii pentru închirierea de spaţii pe domeniul public s-au trezit că Direcţia de Patrimoniu a amânat nejustificat semnarea noilor convenţii pe 2014, lăsându-i în imposibilitatea de a-şi mai prelungi contractele de utilităţi pentru spaţiile respective. Mai mult, patronii au fost înştiinţaţi de către Electrica de faptul că refuzul de semnare a contractelor de furnizare pe 2014 vine tocmai la cererea celor de la Patrimoniu, care ar fi încercat pe această cale să scape de datornici. Contactat pentru un punct de vedere, directorul de Patrimoniu, Florin Petrache, a declarat că a făcut tot ce s-a putut pentru a nu-i lăsa pe oameni fără curent. Pe cine să mai credem? Cert este că, dintr-o întârziere inexplicabilă, pe motiv că unii au datorii, sute de patroni au fost puşi în situaţia în care simpla deţinere a unui chioşc pe domeniul public îi putea transforma în ilegalişti. Dacă asta nu-i sfidare, atunci ce e?

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.