Joi, 23 Ianuarie 2014 06:29

Nesimţire la Primăria Ploieşti (IV)

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Telegrama de Prahova încheie astăzi, cu noi dezvăluiri, serialul dedicat administraţiei Bădescu şi modului în care, de un an şi jumătate, Primăria Ploieşti îşi bate joc de locuitorii oraşului.

Cu speranţa că articolele din ultimele zile vor determina o schimbare în atitudinea administraţiei locale faţă de ploieşteni, încheiem astăzi mini-serialul în care am reamintit, vreme de patru zile, cele mai mari „gogoşi” electorale, minciuni şi sfidări ale administraţiei Bădescu.

Începem acest ultim episod al campaniei cu un subiect care a stârnit un mare scandal în momentul anunţării slae şi care îăn mod cert va mai stârni discuţii aprinse luni întregi de-acum încolo: proiectul privind închirierea locurilor de parcare. Administraţia locală a anunţat, nu cu mult timp în urmă, că vrea să vă ia bani pentru privilegiul de a mai parca maşinile în faţa locuinţelor. Suma de pornire: 100 de lei. Dar ea poate să crească, pentru că în proiectul anunţat încă din 2013 pe site-ul municipalităţii se precizează că, dacă numărul de cereri este mai mare decât cel al locurilor disponibile, se trece la licitaţie. Practic, cine dă mai mult câştigă în detrimentul vecinului.

Foarte interesantă a fost graba cu care proiectul a fost lansat în dezbatere publică, deşi fundamentarea acestuia lipsea cu desăvârşire. Altfel spus, Bădescu vrea să vă ia banii ca să puteţi parca în faţa blocului, dar n-a făcut măcar un studiu ca să vadă câte locuri există în oraş. Ca să nu ne mai punem o întrebare de bun-simţ: câte locuri de parcare a făcut Bădescu în Ploieşti? Paradoxal - nu? - a fost uşor să anunţe că vrea să ia bani pe locurle de parcare, e mai greu să şi amenajeze locuri. Nu mai vorbim de modul în care SGU a trasat aceste spaţii în Bariera Bucureşti, subiect dezbătut anul trecut în Telegrama, sau despre faptul că multe zone unde lumea ar fi putut parca au fost blocate cu stâlpi, practic restrângând variantele de a-ţi mai lăsa maşina la anumite asociaţii de proprietari.

În octombrie 2013, după ce Telegrama a criticat în mai multe rânduri proiectul propus în dezbatere publică, liderii PNL au anunţat că nu vor îl vota în forma în care a fost lansat, pe motiv că nu există fundamentări suficiente, nu există o situaţie a numărului de locuri existente la fiecare asociaţie şi nu au fost marcate locuri de parcare decât în câteva cazuri. În aceste condiţii, Primăria nu prea are ce să închireze. Dar totuşi, vrea banii. Nu vi se pare o nouă sfidare?

 Piaţa Malu Roşu

 Un alt exemplu de neprofesionalism este modul în care este tratată situaţia de la Piaţa Malu Roşu, afectată în primăvara trecută de un incendiu. A fost nevoie de aproape un an ca lucrurile să revină câtde cât la normal, redeschiderea pieţei, după vreo trei amânări, fiind anunţată acum în jurul datei de 24 ianuarie. Cert este că, din cauza incapacităţii autorităţilor locale de a efectua lucrările necesare într-un termen scurt, neutilizarea spaţiilor din Malu Roşu la potenţialul maxim a generat pierderi uriaşe, la final de an, în bugetul de la Hale şi Pieţe. Altfel spus, ei n-au fost în stare să facă bani prin bunurile pe care le deţin, dar vor să-i stoarcă de la voi, oamenii de rând. Un alt exemplu de acest gen vine odată cu majorarea preţului la biletele de călătorie, fiind cunoscută situaţia financiară dificilă de la fosta Regie Autonomă de Transport Public Ploieşti, una perpetuată de la un an la altul, evident cu „girul” Primăriei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.