Miercuri, 15 Iulie 2015 15:15

Transportul gratuit în Ploieşti pare că îşi trăieşte ultimele zile

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se pare că problemele financiare ale TCE sunt mult prea mari, acordarea subvenţiei de către Primăria Ploieşti nu mai poate fi susţinută, iar concluziile autorităţilor locale arată că gratuitatea transportului public în Ploieşti nu mai poate fi continuată până la finalul acestui an, cum promisese administraţia Bădescu.

Viceprimarul Ploieştiului, Raul Petrescu, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că nu este exclus ca până pe 27 iulie (data fixată pentru şedinţa Consiliului Local) proiectul privind desfiinţarea gratuităţii să figureze pe ordinea de zi a şedinţei.

Măsura vine după ce inspectorii Camerei de Conturi au considerat subvenţia acordată TCE nu este perfect legală şi au imputat Primăriei Ploieşti acordarea unui rest de 5 milioane de lei societăţii de transport.

„Am avut o discuţie cu domnul primar interimar şi cu mai mulţi consilieri locali în care am discutat eventualitatea stopării acestei subvenţii către societatea de transport. Eu sunt promotorul stopării acestei gratuităţi. Se lucrează la un proiect în acest sens. Rămâne de văzut dacă societatea Transport Călători Express va finaliza documentaţia până la finele lunii, pentru că la momentul în care această gratuitate a fost aprobată, eu îmi aduc bine aminte, nimeni din conducerea TCE nu au agreat această variantă“, a declarat viceprimarul Raul Petrescu.

Acesta a mai precizat că măsura gratuităţii adoptată în martie 2014, la insistenţele fostului primar Iulian Bădescu, a fost una profund electorală cu bătaie scurtă pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2014, şi cu bătaie lungă pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.