Joi, 11 August 2016 15:24

Doar 5 autobuze TCE au fost dotate cu GPL... Și nici acelea nu funcţionează prea bine

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul Primăriei Ploieşti din 2014 privind echiparea unor autobuze TCE cu instalaţii GPL nu este finalizat nici la această dată, iar programul cam scârţâie.

Proiectul este finanţat din fonduri nerambursabile de la Ministerul Mediului iar valoarea acestei modernizări se ridică la suma de 5 milioane de euro.

Deşi până la această dată 50 de autobuze MAN cu motoare diesel din curtea TCE Ploieşti trebuiau modernizate cu această instalaţie, numai cinci autobuze au fost echipate, iar la teste s-au comportat destul de prost.

Cele cinci autobuze au fost omologate de către RAR şi au intrat în probe pe anumite trasee din Ploieşti. Potrivit surselor, s-au constatat numeroase deficienţe la accelerare şi urcare în rampă. Practic motorul îşi pierde „suflul“ la anumite turaţii.   

În urma acestei „modernizări“ puterea motorului de 150 kW (201 CP) a scăzut la 110 kW (147 CP). Norma de poluare după „modernizare“ este de Euro 3, destul de puţin faţă de pretenţiile iniţiale şi la valoarea aceasta.

 

Iniţial se arăta că introducerea sistemului GPL va diminua sensibil emisiile poluante şi reducerea costurilor cu motorina cu circa 40%. Conversia pe G.P.L. presupune o garanţie intre 18 si 24 luni, după transformarea motorului, recuperarea în timp scurt a investiţiei, în funcţie de rulajul lunar al autobuzului.

Câştigătorul licitaţiei este asocierea SC Inter-Gas România SRL - SC MA.Gas SRL şi SC NGV Gas SRL la preţul de 22.071.987 lei cu TVA inclus (4,9 milioane de euro). 

Astfel, preţul echipării unui singur autobuz cu sistem de alimentare GPL se va ridica la suma de 98.097 euro.

Preţurile unor autobuze urbane noi variază de la 100-120.000 euro pentru un Isuzu Citibus până la 180-210.000 euro pentru un Mercedes Citaro.

Soluţia propusă nu a fost agreată totuşi de mulţi angajaţi ai RATP, care arată că sistemele hibride pe bază de GPL grăbesc uzura motoarelor şi că într-un timp foarte scurt autobuzele respective îşi vor încheia ciclul de funcţionare înainte de termen.

Foto: De la mitingul Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesionişti din Ploieşti (SLTP)

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.