Joi, 11 August 2016 16:11

Un program cu finanţare europeană ar putea introduce autobuze electrice şi la Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O delegație din Austria din cadrul Programului „Orizont 2020“ a fost prezentă astăzi la Primăria Ploiești, pentru a pune la punct cu primarul primele etape ale unui parteneriat cu finanţare europeană care îşi propune modernizarea transportului public de persoane prin promovarea autobuzelor electrice autonome.  În partenriat mai sunt prinse şi alte două oraşe europene.

Valoarea totală a proiectului ar putea ajunge şi la suma de aproximativ 15 milioane de euro.

„Este un proiect pe ceea ce înseamnă mobilitate electrică în oraşe, cu finanţare din fonduri europene. Am putea intra în parteneriat cu încă două localităţi: Klagenfurt (din Austria) şi Bolzano (Italia). Este vorba de un proiect pilot, deocamdată. Se creează posibilitatea de a crea o linie de transport electric sau pe hidrogen pe lungimi mai mici. Orizont 2020 este un program european pe zona de mediu, de reducere a noxelor, cercetare. Există acest parteneriat prin care municipalitatea este prinsă, deocamdată sunt discuţii. Să vedem cam ce am dori noi să facem. Să vedem cine va fi liderul acestui grup de asociere. Va trebui să avem o consultanţă specializată“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.    

Orizont 2020 este un nou program de finanţare pentru cercetare şi inovare la nivelul Uniunii Europene.

Povestea este ciudată mai ales că TCE şi Primăria Ploieşti nu au bani să cumpere măcar un autobuz nou clasic însă ar putea să obţină prin acest program autobuze electrice moderne şi mult mai scumpe.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.