Joi, 11 August 2016 17:39

Vezi cand vrea Primaria Ploiesti sa repuna in circulatie tramvaiul pe traseul 102!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările la calea de rulare, carosabil, linii de contact şi staţii pe traseul 102 din Ploieşti s-au finalizat, recepţia a fost făcută, iar bunurile rezultate în urma proiectului european au fost preluate, prin hotărâre de Consiliu Local, în patrimoniul municipalităţii. Cu toate acestea, tramvaiul încă nu a fost repus în circulaţie pe acest traseu şi nici nu sunt şanse mari să îl revedem prea curând, un termen realist fiind mai degrabă în toamna acestui an. Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat că va solicita o expertiză a lucrărilor efectuate atât pe acest traseu, cât şi pe 101, iar abia după acel moment se va putea discuta despre redeschiderea circulaţiei tramvaielor pe ruta Spitalul Judeţean - Gara de Vest.

O altă problemă care împiedică reluarea circulaţiei ţine de lipsa garniturilor suficiente, primarul Adrian Dobre anunţând că TCE are la dispoziţie, în acest moment, doar 21 de tramvaie pentru ambele trasee, declaraţia venind după ce tot edilul anunţase că, pentru o circulaţie în condiţii optime pe 102, ar mai fi nevoie de încă 10 garnituri.

Conducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că şi-a propus ca aceste obstacole să fie depăşite până pe 31 octombrie, fiind de aşteptat ca după 1 noiembrie, în funcţie de rezultatele experizei, să revedem tramvaiul circulând pe traseul 102.

Angajaţii din TCE Ploieşti, societatea de transport public a municipalităţii, au scos la iveală mai multe nereguli pe traseul 101, unde circulaţia tramvaielor s-a reluat în luna decembrie a anului trecut. Vatmanii spun că şinele nu au fost montate drept, ci au o anumită înclinare, ceea ce duce la un contact insuficient între roţi şi şine şi, mai departe, la pierderea aderenţei, mărirea distanţei de frânare şi uzura peste măsură a roţilor. Probleme de aceeaşi natură au fost semnalate şi pe traseul 102, unde de aproximativ o lună tramvaiul a făcut mai multe probe. Tot aici se pare că există şi o problemă cu firele de contact, în intersecţia dintre Şoseaua Vestului şi Gheorghe Grigore Cantacuzino, care afectează atât circulaţia tramvaielor cât şi pe cea a troleibuzelor.

"Se pare că din cauza situaţiei de pe traseul 101, roţile metalice se deteriorează foarte repede. Este o situaţie care nu se întâlnea înainte de proiectul de modernizare. Din discuţiile avute cu angajaţii TCE care se ocupă de reparaţii, înţeleg că în câteva săptămâni 3-4 tramvaie trebuie să intre la reparat din această cauză, estimarea fiind că reparaţiile la o singură garnitură vor dura aproximativ 30 de zile. Din aceste motive, solicit o expertiză pe traseul 101, dar şi pe 102, ca să vedem dacă sunt probleme legate de proiectul de modernizare. Dacă se va dovedi că este vina constructorilor, aceştia vor fi chemaţi să remedieze problemele", ne-a declarat astăzi Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

CITEŞTE ŞI:

Chiar daca liniile sunt gata pe traseul 102, Primaria anunta ca nu are tramvaie suficiente

TCE a transmis către Primăria Ploieşti o adresă oficială în care prezintă numeroasele probleme constate în mers, atât în cazul tramvaielor, cât şi în cel al troleibuzelor. Telegrama va prezenta pe larg, vineri, aceste nereguli. Rămâi pe Telegrama.ro!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.