Vineri, 12 August 2016 11:47

Probleme grave la liniile de tramvai din Ploiesti, semnalate de vatmani

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectele de modernizare a liniilor de tramvai şi infrastructurii rutiere aferente din Ploieşti au „înghiţit” zeci de milioane de lei, însă, la doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor, aceste obiective de investiţii întâmpină grave probleme. Vatmanii care au ieşit cu tramvaiele pe traseu au reclamat mai multe nereguli întâlnite în trafic, cele mai grave vizând fierele de contact şi şinele.

Transport Călători Express, societatea administraţiei locale care se ocupă de transportul public în Ploieşti, a trimis o adresă oficială către Primărie, în care evidenţiază problemele întâlnite.

Iată ce reclamă reprezentanţii TCE:

„Avem sesizări din partea personalului de bord privind o înclinare necorespunzătoare a şinei de tramvai către interiorul direcţiei de mers pe zona căii proprii Piaţa Mihai Viteazul - BCR. A fost înaintată adresă în acest sens, prin care s-a propus consultarea unui specialist în infrastructură cale rulare şi formularea unui răspuns dacă abaterea se încadrează în toleranţele admisibile, mai ales că diferenţele între sectoarele de cale nu pot fi constatate. Prin această informare se mai solicită şi formularea unui răspuns dacă aceste abateri, chiar dacă se încadrează în toleranţe, între diferite zone ale căii de rulare pot cauza uzuri anormale materialului rulant sau alt gen de probleme”, este prima neregulă, de altfel semnalată de vatmani încă din primele luni după reluarea circulaţiei tramvaiului pe traseul 101.

Conducerea TCE precizează că are semnale care arată că aceeaşi problemă s-ar întâlni şi pe porţiuni din traseul 102. 

Pericol de moarte! 

Pe lângă uzura neaşteptat de mare a roţilor de tramvai, această înclinaşre a şinelor reclamată de vatmani poate produce un alt fenomen şi mai grav. Din cauza înclinării, suprafaţa de contact între şină şi roată este mult mai mică decât ar fi trebuit în mod normal, în unele cazuri la 25% din suprafaţa optimă. Asta poate însemna o pierdere a aderenţei şi, automat, creşterea distanţelor de frânare. În limbaj „şoferesc”, la o frânare bruscă, tramvaiul se duce sanie, lucru care poate pune în real pericol pietonii aflaţi în traversare.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Vezi cand vrea Primaria Ploiesti sa repuna in circulatie tramvaiul pe traseul 102!

„S-a constatat o uzură permanentă a bandajelor tramvaiului presupus cauzată de abaterile specificate la punctul 1. Se solicită formularea unui punct de vedere de la expertul solicitat, precum şi soluţii pentru atenuarea acestor fenomene negative”, mai precizează reprezentanţii societăţii de transport public, care mai arată că, pe acelaşi traseu 101, „firul de contact pe strada George Coşbuc, până la trecerea de pietoni de la Halele Centrale, este lăsat, având săgeţi mari. Fenomenul a apărut odată cu temperaturile ridicate din perioada de vară, progresând negativ ţi timp şi are ca efect flamarea cât şi agăţarea captatorului de curent. Se solicită precizări din partea proiectantului privind corectitudinea executării lucrării şi remediere de către constructor”. O situaţie similară a fost identificată şi pe strada Gheorghe Doja, pe sensul de mers către nord, în dreptul unui stâlp, identificat cu numărul de ordine 49 în proiectul de modernizare, unde ies scântei la ciontactul cu firul, iar captatorul de curent trepidează anormal. În aceeaşi scrisoare către Primărie, conducerea TCE reclamă că a constatat o uzare prematură a acestor captatoare, fără a identifica o cauză sigură, existând bănuiala că de vină ar fi tocmai aceste neconcordanţe privind amplasarea firelor electrice.

CITEŞTE ŞI:

Chiar daca liniile sunt gata pe traseul 102, Primaria anunta ca nu are tramvaie suficiente

„Tramvaiul «se urcă şi cade» pe încrucişarea de la intrarea în staţie cap linie Spitalul Judeţean”, mai semnalează TCE Ploieşti, care cere ca municipalitatea să cheme constructorul pentru remedierea acestor denivelări. 

Cad capacele metalice în capul ploieştenilor 

La prima vedere, poate părea alarmist, însă o altă problemă gravă ţine de capacele metalice montate, în cadrul proiectului de modernizare, în vârful stâlpilor de curent. Vorbim despre bucăţi metalice având un diametru de aproximativ 20 de centimetri şi patru „urechi” de prindere şi care ajung să cântărească undeva la două kilograme. Ei bine, unele dintre acestea au început deja să se desprindă din cauza vântului şi, foarte probabil, a sudurilor precare. Într-o asemenea situaţie, căzând de la o înălţime de câţiva metri, aceste capace metalice montate pentru protejarea stâlpilor devin, în mod paradoxal, nişte pericole foarte mari pentru maşinile parcate în apropiere sau pentru pietoni. „Pe porţiunea reabilitată intersecţie Nord - Gara de Vest şi Nord - BCR, capacele de protecţie de la vârf de stâlp sunt montate necorespunzător, o parte dintre ele fiind deja căzute”, mai semnalează TCE, care precizează că există „risc de accidente pentru pietoni şi participanţi la trafic, (n.r. aceste capace) putând fi smulse şi şi aruncate în carosabil de către vânt”.

Vorbeam mai devreme despre pierderea aderenţei şi îngreunarea frânării. Un alt factor care poate duce la asta este prezenţa unor materiale reziduale pe şine, rămase din momentul în care constructorii au turnat o membrană sintetică având rol izolant. Vatmanii spun că au întâlnit această problemă pe traseul 102, de la intersecţia cu Bulevardul republicii şi până la Gara de Vest şi se tem că aceste resturi pot duce, în cazuri extreme, inclusiv la deraieri ale tramvaielor. O problenmă similară fusese identificată, în 2015, şi pe traseul 101. 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.