Vineri, 12 August 2016 13:03

Troleibuzele circula cu dificultate prin Ploiesti. TCE reclama probleme la firele de contact si asfalt

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o adresă oficială transmisă de conducerea Transport Călători Express către Primăria Ploieşti, operatorul de transport public reclamă o serie de probleme grave depistate în trafic, atât în cazul tramvaielor, cât şi al troleibuzelor. În ultimul caz, cele mai grave probleme vizează firele de contact şi calitatea asfaltului.

Cel mai grav este că aceste deficienţe se regăsesc inclusiv pe tronsoanele modernizate de municipalitatea în baza unor proiecte europene. Astfel, în momentul modernizării infrastructurii pentru tramvaie, autorităţile au schimbat firele de contact care deservesc şi troleibuzele, însă proiectul, potrivit reprezentanţilor TCE Ploieşti, are mari scăpări.

„Poziţionarea firului de contact al troleibuzului pe Şoseaua Vestului cap traseu 44 pentru efectuarea virajului la stânga face dificilă urmărirea reţelei de către prăjinile de captare ale troleibuzului, direcţia de virare fiind impusă şi de către peroanele de tramvai din zona respectivă”, a comunicat TCE Ploieşti, care aminteşte că a notificat Primăria în această privinţă în luna iunie şi nu a primit răspuns.

„Amplasarea macazului aerian automat de pe strada Ghe. Gr. Cantacuzino, sens de mers către centru, este necorespunzătoare, fiind dificil de încadrat pentru virajul la stânga pe direcţia Şoseaua Vestului. Din discuţiile purtate cu constructorul reiese că această amplasare a fost executată conform proiectului. Este necesară o analiză asupra posibilităţilor tehnice de schimbare a soluţiei” este o altă neregulă semnalată de reprezentanţii operatorului de transport public.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Probleme grave la liniile de tramvai din Ploiesti, semnalate de vatmani

LA PUŞCĂRIE! Tramvaiele din Ploieşti vor avea gratii la geamuri - EXCLUSIV

„Pe zonele de reţea fir contact troleibuz supuse reabilitării lipsesc legăturile de egalizare atât pe pozitiv cât şi pe negativ între cele două sensuri de mers. Se solicită proiectantului punct de vedere dacă acestea sunt necesare sau nu” a fost o altă problemă tehnică reclamată de TCE în mai multe rânduri. Conducerea societăţii susţine că a mai notificat Primăria Ploieşti cu privire la această situaţie şi în data de 21 iunie.

În aceeaşi adresă, conducerea TCE precizează că asfaltul proaspăt turnat pe Şoseaua Vestului, înc adrul proiectului de modernizare cofinanţat de Uniunea Europeană, s-a lăsat deja, în dreptul trecerii de pietoni din zona Ofelia. În fine, ultima neregulă în cazul circulaţiei troleibuzelor pleacă de la faptul că mai multe macazuri nu funcţionează. Este vorba despre cele din zonele Kaufland şi Ofelia, ambele pe Şoseaua Vestului. „Au fost făcute solicitări de remediere a problemelor, s-a răspuns favorabil la acestea, dar remedierile executate nu au fost pentru un termen lung (cel mult o funcţionare normală de o zi)”, au mai reclamat reprezentanţii TCE Ploieşti.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.