Miercuri, 14 Septembrie 2016 14:27

VIDEO - Primaria Ploiesti cauta finantare pentru achizitia de autobuze

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Primăriei Ploieşti a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii unei societăţi bancare, pe tema unei posibile achiziţii de mijloace de transport în comun. Primarul Adrian Dobre s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai BCR Leasing, pentru ceea ce edilul a catalogat drept "discuţii exploratorii", autorităţile ploieştene încercând că vadă care ar fi costurile pentru a înnoi parcul auto al TCE şi ce modalităţi alternative de finanţare se pot găsi pentru o asemenea achiziţie.

Discuţiile s-au concentrat pe posibilitatea de cumpărare a aproximativ 20-25 de autobuze, fie ele noi sau la mâna a doua, în condiţiile în care pentru troleibuze şi tramvaie există posibilitatea atragerii unei finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană. Pentru autobuze pe carburant, în schimb, nu există varianta fondurilor UE, aşa că municipalitatea ia în calcul şi alte variante, printre care se pare că şi leasing-ul.

"Pentru tot ceea ce înseamnă material rulant care foloseşte ca sursă motrică energia electrică putem achiziţiona atât tramvaie cât şi troleibuze în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa IV, pe ceea ce înseamnă mobilitate urbană. Există şi alte variante pe care le putem utiliza ca finanţare pentru tramvaie şi troleibuze, dar pe partea de autobuze care nu sunt electrice deocamdată avem nişte discuţii exploratorii, preliminarii, să vedem la ce costuri s_ar putea ridica şi dacă municipalitatea îşi permite", a declarat primarul Adrian Dobre, precizând că aducerea unor autobuze este necesară în condiţiile în care parcul auto al Transport Călători Express este învechit, iar costurile de mentenanţă sunt foarte ridicate.

La întrebarea dacă municipalitatea vizează achiziţia de autobuze noi sau second hand, răspunsul primarului a fost "abordăm toate variantele de lucru".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.